DÜĞÜNDE JENERATÖR FACİASI

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞANLIURFA’da, düğün salonunda jenarötürden çıkan dumandan etkilenen 9'u çocuk, 22'si kadın, toplam 31 kişi

DÜĞÜNDE JENERATÖR FACİASI
21 Temmuz 2008 - 08:53
hastaneye kaldırıldı.

Olay, dün saat 22.30 sıralarında Bahçelievler Mahallesi 2 Sokak'taki Ak Düğün Salonu'nda meydana geldi. 27 yaşındaki damat Şükrü Güneş’in düğün töreninde 150 kadar davetli, davul- zurna eşliğinde eğlenirken elektrikler kesildi. Bunun üzerine görevliler, bodrum kata inerek jeneratörü devreye soktu. Bir süre sonra jeneratörden sızan dumanlar tüm salona yayıldı. Sıcak havanın da etkisiyle dumandan etkilenen 9’u çocuk, 22'si kadın, toplam 31 kişi fenalaştı. Peş peşe baş dönmesi ve mide bulantısı şikayetleri görülmesi üzerine, polis ve sağlık ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldı, salonun boşaltılmasını sağladı.
Dumandan etkilenen davetliler, çok sayıda ambulans ve özel otomobillerle Şanlıurfa 500 Yataklı Devlet Hastanesi, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi, Balıklıgöl Devlet Hastanesi ve Şanlıurfa Çocuk Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanelerin acil servislerinde dumandan zehirlenen çocuklara oksijen verildi, bazı kadınlara serum takıldı. Sağlık görevlileri, düğün salonundan çıkan davetlilerin ise kaldırımda tansiyonlarını ölçtü.

Olayın şokunu üzerinden atamayan davetliler, elektriğin kesilmesinin ardından duman sızmaya başladığını, kadın ve çocukların fenalaştığını söyledi.
Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, salon sahibi Ömer Geylani'yi gözaltına aldı.

Bu haber 3404 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü