EĞİTİM BİR-SEN BASIN AÇIKLAMASI

Eğitim Bir-SenMilli Eğitim Bakanlığı, 2008    aylıkla ödüllendirme listesi kısa bir önce açıklandı. Listede Siverek’teki İlköğretim okullarında görevli 20 öğretmen ve idareci yer almaktadır. Ortaöğretim okullarıyla ilgili araştırmamız ise

EĞİTİM BİR-SEN BASIN AÇIKLAMASI
05 Şubat 2009 - 16:11
devam etmektedir.
 
            Listenin açıklanmasından sonra sendikamız  geniş çaplı bir araştırma yapmış ve okullarda görevli öğretmenlerle yaptığı görüşmeler sonucunda  aşağıda gösterilen eksiklik ve rahatsızlıkları tespit etmiş ve kamuoyu ile paylaşmayı uygun görmüştür.
 
Liste incelendiğinde ödüle değer görülen 20 kişiden 14 tanesinin okul idarecisi olduğu; geri kalan 6 tanesinin yalnızca öğretmen olduğu görülmektedir. Bu durumun masum bir tesadüften ibaret olmadığı ve okul idarecilerinin seçim yaparken objektif kriterlerden uzak, tamamen yanlı, kayırmacı ve sosyal ilişkilerin duygusallığına dayalı  bir tutum  içerisinde oldukları ile ilgili yaygın bir kanaat oluşmuştur. Yıllardır süregelen bu tutumun  Siverek’teki eğitim camiasında  kanıksanmış bir hal aldığı, ödül alacakların neredeyse önceden bilindiği bir duruma gelmiştir. Bunun öğretmenler arasında huzursuzluğa, moral ve motivasyon bozukluğuna yol açtığı bir gerçektir.
 
İlçe değerlendirme kuruluna gönderilen listelerle ilgili aksaklıkların olduğu görülmektedir. İlgili yönergeye göre 4 isim bildirmesi gereken bir okulun  5 isim gönderdiği ve 5 ismin de değerlendirme kurulunda ele alındığı yine tespitlerimiz arasındadır. Bu durum diğer okullardan gönderilen öğretmenler için hak kaybına yol açmıştır. Diğer yandan kontenjanı gereği 2 isim gönderilen okullardan her ikisinin de ödüle değer görülmesine rağmen; kontenjanı 4 olup bunlardan hiç birinin  il değerlendirme kuruluna bile gönderilmediği tespit edilmiş ve bu durum ilçe değerlendirme komisyonunun değerlendirmesini tartışmalı hale getirmiştir.
İlgili yönergeye göre ödülün verileceği yıl içinde alınan takdir ve teşekkür belgelerinin değerlendirmeye alınması gerekirken, kişilerin hizmet süresi boyunca aldıkları belgelerin tamamı değerlendirilerek yönergeye aykırı hareket edilmiştir. Bu durum da ödüle değer görülmeyen öğretmenler açısından hak kaybına yol açmış ve listeyi geçersiz kılmıştır.
 
İlçemizde gerek şehir merkezinde  gerekse de ücra köylerde fedakarca  görevlerini icra eden, eğitim- öğretime nice güzellikler katan bir çok öğretmenimiz mevcut iken bunların hiçbirine listede yer verilmemesini hakkaniyete uygun bulmuyoruz. 2007 aylıkla ödüllendirme listesini ilgili birimlere zamanında göndermeyerek öğretmenlerimizi hak kaybına uğratmakla kalmayıp 2008 listesinin de bu şekilde ortaya çıkmasına sebebiyet veren ilgililerin bundan sonraki değerlendirmelerini daha tutarlı, adil ve yürürlükteki yönergelere uygun yapmalarını  bekliyoruz.
 
Siverek Eğitim Bir-Sen Temsilciliği olarak sorumluluğumuz gereğince öğretmenlerimizin hak kaybının giderilmesi  için 2008 aylıkla ödüllendirme listesini yargıya taşıdığımızı eğitim camiasına ve kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Eğitim Bir-Sen Siverek İlçe Temsilciliği
     Fikret ASLANPARÇASI
Bu haber 2170 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi