ELEKTRİKSİZ MAHALLE SAKİNLERİ YOL KAPATTILAR

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek İlçesinde 1 aydır karanlıkta olduklarını iddia eden vatandaşlar, Elektriksizliği protesto etmek amacıyla

ELEKTRİKSİZ MAHALLE SAKİNLERİ YOL KAPATTILAR
25 Aralık 2009 - 13:27
Siverek-Çermik karayolunu bir süre trafiğe kapattılar alkış çalıp karanlığı protesto ettiler.
  
İlçenin Haliliye Mahallesinde bulunan 19 Nolu Trafonun önünde toplanan yaklaşık 70 kişilik mahalle sakini ellerindeki mumlarla ışıldaklarla çalışmayan trafonun önünde toplanıp trafoya mum yaktılar. Göstericiler bir süre Çermik Karayolunu trafiğe kapatıp Kaymakamın mahalleye gelmesini istediler.
     
Olay gerine gelen güvenlik güçleri, protestocu mahalle sakinleriyle konuşup yolu trafiğe açarak olaysız dağılmalarını sağladı.
     
Mahallerinde yaklaşık bir aydır enerji sıkıntısının yaşadığına dikkat çeken Haliliye Mahalle Muhtarı Serdar Şenateş "elektriksizlik yüzünden istifa edecek duruma geldim. Birkaç güne kadar trafo yapılmasa istifa edeceğini, yaklaşık bir aydır elektrik yüzü görmediklerini, bir aydan beridir tüm yetkililere sorunu bildirdiğimizi ancak çözüm bulamadıklarını, mahallede öğrencilerin günlerdir ders yapmadıklarını ’’ belirtti.
     
Siverek DEDAŞ Baş Mühendislik yetkilileri  aşırı yüklenmeden dolayı ilçe merkezinde dört trafonun yandığına dikkat çekerek ’’Trafolara aşırı yüklenme yapıldığı için kış aylarından beridir  tüm ilçenin  bazı mahallerindeki  trafoları soğutmaya gidiyoruz. Söz konusu trafonun   bir bölümü yandığı için yaklaşık dört günden beridir hiç enerji verilmiyor. Vatandaşın dediği gibi bir aylık süre doğru değildir. Sadece soğutma yapıyoruz. Trafonun parçası geldiği taktirde takıp mahalleye enerji vereceğiz’’ dedi.




Bu haber 2572 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu