Engelli araç şarj istasyonunun çalışmaması engelli genci mağdur etti

Şanlıurfa Balıklıgöl platosunda bulunan engelli araç şarj istasyonunun çalışmaması akülü tekerlekli sandalye kullanan engellileri yolda bırakıyor.

Engelli araç şarj istasyonunun çalışmaması engelli genci mağdur etti
03 Ekim 2020 - 10:25

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından engelli vatandaşlar için şehrin çeşitli noktalarına kurulan engelli araç şarj istasyonunun çalışmaması çeşitli mağduriyetleri beraberinde getiriyor.


Akülü tekerlekli sandalyelerini şarj etmeye giden engelliler, engelli araç şarj istasyonunun bazen çalışmadığını, şarj dolumu yapamadıklarından dolayı da bulundukları yerde çaresizce polisi beklediklerini ifade ettiler.


Akülü tekerlekli sandalyesini şarj etmeye giderken akülü araba şarj istasyonunun çalışmadığını gören Hasan Kırşan, o an yaşadıklarını İLKHA mikrofonuna anlattı.


"Tekerlekli sandalyenin şarjı bitse biz  eve nasıl gideriz?"


Akülü sandalyesini şarj edememenin üzüntüsünü yaşayan Hasan Kırşan, "8'inci sınıfa gidiyorum ve okul hayatımdan çok memnunum. Büyüyünce ya öğretmenlik ya avukatlık ya da bilgisayar bölümünü kazanmayı istiyorum. Buradaki şarj aletini bozmuşlar, bir vatandaş olarak tekerlekli sandalyenin şarjı bitse biz nasıl eve gideriz? Telefon olmasa ve ailem merak etse bize nasıl ulaşırlar? Biz on defa belediye başkanına dilekçe ilettik, 153’ü aradık. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’a sesleniyoruz; bu sorunları halletsinler." diye konuştu.  


“Ailem beni çok merak etti”


Akülü sandalyesinin şarjzının bitmesinden dolayı eve gidemediğini belirten Kırşan, "Bir defasında ben burada şarjsız kaldım ve polisi aradım, polis gelip beni evime götürdü. Ailem beni çok merak etti. Ailem bana ‘nerede kaldın?’ deyince şarjımın bittiğini söyledim. Tekerlekli sandalyem bir defa kırıldı, yaptım." şeklinde konuştu.


Son olarak devletin yetkililerine seslenen Kırşan, “Ben okul okursam, bir belediye başkanı olsam vatandaşlara hizmet yapmasam çok hatalıyımdır. Şu an da Cumhurbaşkanımıza, Şanlıurfa milletvekillerimize ve Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’a sesleniyoruz. Ben belediye başkanının yanına gitmek istedim ama binanın yerini bilemedim, binanın nerede olduğunu bilsem giderdim.” dedi. (İLKHA)

Bu haber 5739 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek