ENGELLİLERE İÇİN TEMSİLİ ASKERLİK


Mehmet SEZGİN/SİVEREK

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir günlük temsili askerlik uygulamasına katılan engelliler için ''Yemin töreni'' düzenlendi.
Genelkurmay Başkanlığının engelli vatandaşlar için temsili askerlik uygulaması kapsamında ilçede bulunan

ENGELLİLERE İÇİN TEMSİLİ ASKERLİK
17 Mayıs 2009 - 08:35
107 Alay Komutanlığında düzenlenen programa katılmak için sabah saatlerinde aileleriyle gelen engelliler Alay komutanlığı girişinde komutanlarca karşılandı.
Daha sonra kayıt işlemleri yapılan ardından asker üniformalarını giyerek, sağlık taramasından geçirilen engelliler için yemin töreni düzenlendi.
Garniz107 topçu Alay komutanı Kurmay Fatih Övünç saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada, engelli vatandaşların zorunlu sağlık nedenlerinden dolayı askerlik hizmetini yapamadıklarına değinerek, zorunlu sağlık nedenlerinden dolayı ifa edemedikleri askerlik görevini bir günlük temsili askerlik uygulaması şeklinde uygulanması kapsamında engeli vatandaşlarımızın askerilik görevini ifa etme arzuları bizleri memnun etmiştir'' dedi.
Törende daha sonra uygulamaya katılan 12 engelli vatandaş yemin etti gruptakiler adına bir konuşma yapan engeli Orhan Ötlü''Her Türk gencinin yapmakla mükellef olduğu askerlik vazifesini bir gün olarak yapma fırsatını veren komutanlarımıza arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum''dedi.
'Temsili Askerlik Hizmeti Yemin Törenine 107 Topçu alay komutanlığında ki askeri yetkililer ve engellilerin yakınları katıldı.
Bu haber 1830 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem