ERDOĞAN: HESABI SORULACAK

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki saldırıyla ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, "Terör örgütü nereden destekleniyorsa hepsinden mutlaka bunun hesabı sorulacaktır" dedi.

ERDOĞAN: HESABI SORULACAK
19 Ekim 2011 - 12:27
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 26 askerin hayatını kaybettiği saldırının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında "Terör Zirvesi" yapıldı. Erdoğan, toplantı sonrası konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. PKK'nin başkalarının maşası olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, "Terör örgütü nereden besleniyorsa hepsinden hesap sorulacaktır" ifadelerini kullandı.
Bölgede uluslararası hukukun öngördüğü sıcak takip dâhil olmak üzere, geniş çaplı operasyonların devam etiğini söyleyen Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: "Şu an itibarıyla,.. Başbakanlıkta, ilgili bakanlarımız, Genelkurmay İkinci Başkanımız ve MİT Müsteşarımızın da katılımıyla detaylı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdik. Genelkurmay Başkanımız ve Kuvvet Komutanlarımız incelemeler yapmak üzere bugün bölgeye gitmiş bulunuyorlar. Ben bugün burada özellikle şu hususu aziz milletimle paylaşmak istiyorum. Bu ülkenin birliğine, dirliğine, bütünlüğüne kastedenler karşısında tek bir milim bile geri çekilmedik, çekilmeyeceğiz. Özellikle, bu ülkenin kardeşliğini hedef alanlara karşı en küçük bir müsamaha dahi göstermedik, göstermeyeceğiz."


PKK'nın yanı sıra ona destek verenlere karşı da mücadele edeceklerini ifade eden başbakan Erdoğan, "Her kim ki, teröre gizli ya da açık destek veriyorsa her kim ki, terörü besliyor, kolluyor, yataklık ediyorsa. Kim ki, teröre müsamaha gösteriyor, terörün kanlı yüzünü örtmek, terör örgütünün insanlık dışı saldırılarını görmezden gelmek gibi bir gafletin içinde bulunuyorsa terör örgütü nereden besleniyor, nereden destek alıyor, kim veya kimler tarafından teşvik ediliyorsa, hepsinden mutlaka bunun hesabı misliyle sorulacaktır" dedi.


Son saldırıların PKK'nin birilerinin taşeronluğunu yaptığının göstergesi olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Terör örgütü, Türkiye'nin huzuruna, kardeşliğine ve istikrarlı büyümesine kasteden odakların taşeronu olduğunu bu son olaylarla bir kez daha göstermiştir. İkinci husus: Terör örgütü, bu son saldırılarla, toplumu tahrik etmek, provokasyon yapmak, zihinleri bulandırmak ve milletin hassasiyetlerini kaşımaktan başka bir hedefi olmadığını da açıkça ortaya koymuştur. Anne karnındaki bebeği katledecek kadar gözü dönen; Sokaktaki 4 yaşındaki yavruyu katleden; Cami imamlarını, ekmek parası için ter döken işçileri, masum sivilleri öldüren, Öğretmen kaçıran, iş makinesi yakan, mühendis katleden, Gösterilerde annelerin, gençlerin ölmesi için temennide bulunan; Kendi mensuplarına karşı bile acımasızca şiddet uygulayan, kendi mensuplarını infaz eden ve bunu ailelerinden saklayan bir örgütün, tahrik, tedhiş ve provokasyondan başka bir hedefi yoktur ve olamaz" diye konuştu.

İLKHA

Bu haber 3388 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek