ESKİ KAYMAKAMIMIZ SEDDAR YAVUZ YILIN KAYMAKAMI SEÇİLDİ

Şükrü DOLAŞ/SİVEREKKentimiz eski kaymakamlarından Seddar Yavuz, Kentimizde yaptığı hizmetlerden dolayı yılın kaymakamı seçildi.  Seddar Yavuz Siverek’te görev yaptığı sırada yüzlerce susuz köyü suya kavuşturmuş, binlerce

ESKİ KAYMAKAMIMIZ SEDDAR YAVUZ YILIN KAYMAKAMI SEÇİLDİ
13 Ocak 2009 - 10:08
öğrenciye eğitim olanağı sağladı, Cumhuriyet tarihinden günümüze kadar yapılamayan birçok hizmeti 3 yılık bir zaman dilimine sığdırarak Türkiye de az idareciye nasip olacak hizmeti başardı.Kaymakam Yavuz  Siverek kentinde görev yaptığı sırada  gitmediği köy bırakmayarak,bazen,görevi sırasında halkla iç içe  yaşayarak toplumsal barışa büyük katkı sağladı.
        Türk İdareciler Derneği'nin 'İdareciler Günü' dolayısıyla düzenlediği törende Kaymakamımız Seddar YAVUZ , "YILIN KAYMAKAMI" ödülünü Cumhurbaşkanı Abdullah Gülü’ün elinden aldı.
          Türk İdareciler Derneği'nin 'İdareciler Günü' dolayısıyla düzenlediği tören, Gazi Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Törene, Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül, İçişleri Bakanı Sayın Beşir Atalay, Eski İçişleri Bakanı Sayın Abdülkadir Aksu, Başbakanlık Müsteşarı Sayın Efkan ALA, Ankara Valisi Sayın Kemal Önal, Emniyet Genel Müdürü Sayın Oğuz Kağan Köksal, Türk İdareciler Derneği Genel Başkanı Sayın Saffet Arıkan Bedük ve  Samsun Valisi Sayın Hasan Basri Güzeloğlu, ile çok sayıda vali ve kaymakam katıldı.
           Törende bir konuşma yapan Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Mülki idare amirlerinin devletin ilk kapısı olduklarını ve devletin şefkat elini vatandaşa gösteren kimseler olduklarını, bir ilde eğer vali, belediye başkanı, kaymakam, hakim ve savcılar, komutanlar, üniversite rektörleri ve o ilin önde gelen işadamları bir uyum, işbirliği içinde harmoni oluşturuyorsa o ilde büyük başarılar olduğunu belirterek, "Ama bu harmoni olmazsa, herkes ayrı havada ise o illerde sinerji olmuyor ve başarılar da olmuyor" dedi.
Devletin halkına kucak açtığı, vatandaşın başı sıkıştığında müracaat ettiği ilk kapının Vali ve Kaymakamlar olduğunu belirten Sayın Cumhurbaşkanımız, yaptığı yurt gezilerinde de Vali ve Kaymakamların nasıl vatan ve meslek aşkı ile çalıştıklarını gözlemlediğini söyledi. Vali ve Kaymakamlık görevlerinin inisiyatif almayı öngören meslekler olduğunu da ifade eden Sayın Cumhurbaşkanımız, "Sizler birçok işi inisiyatif alarak, merkeze iletmeden çözüyorsunuz. Sizler sadece devleti, hükümeti temsil ederek, dar anlamda idarecilik yapmıyorsunuz. Ekonomi ile sosyal ve kültürel faaliyetlerle de ilgileniyorsunuz. Bir ilin, ilçenin ekonomik olarak kalkınması, yeni hamleler yapması yine sizlerin çok büyük katkılarıyla gerçekleşiyor" dedi.
"Halkın kafasındaki memur zihniyetinden giderek uzaklaşılıyor"
Kaymakam ve Valilerin dar anlamda idarecilik yapmasını değil, bunun ötesine geçmesi gerektiğini düşündüğünü belirten Sayın Cumhurbaşkanımız, bunun da yapıldığını söyledi. Güvenliğin sağlanmasının Vali ve Kaymakamların birincil sorumluluk alanı olduğunu vurgulayan Sayın Cumhurbaşkanımız, Vali ve Kaymakamların daime teyakkuz halinde olduklarını ve güvenlik olmazsa gözlerine uyku girmeyeceğini söyledi.
Sayın Cumhurbaşkanımız, "Ülkenin bir yerinde sıkıntı olunca bizim ilk aradığımız Vali ve Kaymakamlardır. Tüm bunlar devlet çarkının en verimli şekilde işlemesiyle ilgilidir. Devlet çarkının iyi işlemesi, hantal olmaması, şeffaf ve hesap verebilir olması, siyasetçilerden kamu otoritesini kullanan en küçük birimdeki insanlara kadar bugünkü kamu yönetiminin gereğidir" diye konuştu.
Sayın Cumhurbaşkanımız, halkın kafasındaki memur zihniyetinden de giderek uzaklaşıldığını belirterek, memurlarla ilgili daha önceki hoş görülmeyen bazı olayların azaldığını söyledi. Cumhurbaşkanımız, bir ilde eğer Vali, Belediye Başkanı, Kaymakam, Hakim ve Savcılar, Komutanlar, Üniversite rektörleri ve o ilin önde gelen işadamları bir uyum, işbirliği içinde harmoni oluşturuyorsa o ilde büyük başarılar olduğunu kaydederek, "Ama bu harmoni olmazsa, herkes ayrı havada ise o illerde sinerji olmuyor ve başarılar da olmuyor"dedi.
Mülki idarenin sağlam olması ile devlet çarkının da sağlam olacağını söyleyen Sayın Cumhurbaşkanımız, Vali ve Kaymakam eşlerinin de büyük fedakârlıklar gösterdiğini de dile getirdi. 
 
Siverekgençlik sitesi  olarak eski  kaymakamımız Seddar Yavuzu’u  tebrik eder, yaşamında başarılar dileriz.


Bu haber 2637 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Başkan Mehmet Kuş, Çocukların Bayramını Kutladı
Başkan Mehmet Kuş, Çocukların Bayramını Kutladı