Ethem Türkben Mezarı Başında Anıldı

Adana’nın Seyhan ilçesinde PKK’lılar tarafından şehit edilen Ethem Türkben mezarı başında anıldı.

Ethem Türkben Mezarı Başında Anıldı
08 Temmuz 2016 - 15:42

Adana’nın Seyhan ilçesinde, 2015 Temmuz ayında, sırf İslami kimliğinden dolayı PKK’lılar tarafından evine yapılan baskın sonucunda çocuklarının gözü önünde şehit edilen Ethem Türkben mezarı başında anıldı.

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Siverek İlçe Başkanı Ahmet İdem ve yanındaki heyet, İlçeye 40 kilometre uzaklıktaki Deveboynu (Deveboynî) Mahallesine gelerek Türkben’in mezarını ziyaret etti. Burada okunan Yasin’i şerifin ardından Hüda-Par İlçe Başkanı Ahmet İdem bir konuşma yaptı.



İslami kimliğinden dolayı şehit edildi


Ethem Türkben’in sakallı olması ve İslami kimliğinden dolayı şehit edildiğini belirten İdem, “Ramazan bayramının ardından Suruç’taki bombalı saldırıyı bahane eden bazı çevreler tarafından Ethem Türkben kardeşimiz evinde çocukları ile birlikte yemek yerken evine yapılan baskın sonucunda çocuklarının gözü önünde vahşice şehit edilmiştir. Hüda-Par Siverek İlçe Başkanlığı olarak parti üyelerimizle birlikte şehidimizin mezarını ziyaret ederek Yasini şerif okuduk. Sırf sakallı ve İslami kimliğinden dolayı sürekli olarak tehdit edilen kardeşimiz tehditlere aldırış etmeden inancından taviz vermemiştir. Rabbimiz kardeşimizin şahadetini kabul etsin” dedi

Kardeşimizin Şehit Olduğuna İnanıyoruz

Mezarı başında Ethem Türkben’in kardeşleri Turan ve Sabit Türkben ile görüşen İdem, aileye sabırlar diledi. Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Türkben kardeşler, kardeşlerinin şehit olduğuna kesin olarak inandıklarını söylediler.

Hatırlanacağı üzere, 22.07.2015 tarihinde, Seyhan ilçesine bağlı Gülbahçesi Mahallesi’ndeki Hazreti Enes Camii’nde akşam namazını kılan Ethem Türkben, daha sonra aynı sokakta bulunan evine geri döndü. Ailece akşam yemeği için sofraya oturan Türkben, Suruç’taki bombalı saldırıyı bahane eden PKK’lılar tarafından evini yapılan baskın sonucunda şehit edilmişti.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3317 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı