Evleri yanan aile yardım bekliyor

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde evleri yandıktan sonra tek odalı evde yaşam mücadelesi veren, 2 çocukları da gece körlüğü hastalığına yakalanan Gümüştaş ailesi, yardım bekliyor.

Evleri yanan aile yardım bekliyor
29 Mart 2017 - 14:41



Siverek ilçesine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Ertem (Küfri) Mahallesi'nde yaşayan Gümüştaş ailesi ,tek odalı evde yaşam mücadelesi veriyor.

Yaklaşık 6 ay önce iki odalı toprak evlerinin yanmasının ardından tek odalı toprak evde yaşayan ve devletten hiçbir sosyal yardım alamayan Gümüştaş ailesi'nin Edip ve Ferman Gümüştaş isimli çocukları da gece körlüğü hastalığından mustarip.

Baba Tahsin Gümüştaş, evlerinin 6 ay önce yanmasının ardından 5 çocuğu ile tek odalı evde yaşadıklarını belirterek, "Çocuklarım gözlerinden doğuştan rahatsızdır. Tedavi için Şanlıurfa’ya götürdük. Orada 3 ay tedavi oldu. Bu tedaviden bir sonuç alamadık. Çocukları sürekli hastaneye götürüyorum. Çocukların ikisi de geceleyin görmüyor. İlaç almaya gücüm yoktur. Ne yapacağımı bilmiyorum. Ben kendim de rahatsızım. Evim yandı, hiçbir şeyim kalmadı. Bir ineğim vardı onu da satarak ilaç aldım. Yardım için nereye gittimse bir sonuç alamadım." dedi.

Siverek Kaymakamlığı ve Siverek Belediyesinden yardım beklediklerini belirten anne Asiye Gümüştaş, "Çocuklarım rahatsızlar, geceleyin görmüyorlar. Çocukları okula göndermek istiyorum ama gözleri görmediğinden okula gidemiyorlar. Çocukları doktora götürüyoruz ancak hiçbir faydası olmadı. Daha iyi yerlere götürmeye de imkânımız yoktur. Bize yardımcı olacak kimse de yoktur." diye konuştu.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3971 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi