EZİLME TEHLİKESİ GEÇİREN ÇOCUKLAR GÖZYAŞI DÖKTÜ

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞANLIURFA’da, eğitim yardımından yararlanmak isteyen kadınlar izdihama yol açtı. Anneleriyle birlikte PTT’ye gelen ve ezilme tehlikesi

EZİLME TEHLİKESİ GEÇİREN ÇOCUKLAR GÖZYAŞI DÖKTÜ
06 Ocak 2009 - 15:06
geçiren çocuklar gözyaşı döktü.

Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında, maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarının eğitime yönlendirilmesi ve eğitim masraflarının karşılanması için uygulanan ‘Şartlı Nakit Transferi’ Şanlıurfa’da çileye dönüştü. Yüzlerce kadın, sabah erken saatlerden itibaren eğitim gören her çocuk için verilen 18 TL ile 39 TL arasındaki yardımı almak için Sarayönü Mahallesi’ndeki PTT Şubesi’ne geldi.
Aşırı kalabalık nedeniyle, şubenin arka tarafında bulunan bahçesinde kuyruğa giren kadınlar, görevliler tarafından burada gruplar halinde içeriye alındı. Kuyrukta bekleyen kadınlar arasında ise zaman zaman sıra nedeniyle tartışmalar yaşandı. Uzun kuyrukta bekleyen ve görevliler tarafından uyarılan kadınlar, gruplar halinde içeri alınacaklarının açıklanmasıyla birlikte izdihama yol açtı. Biran önce gişelere ulaşmak için oluşan izdihamda kadınlar ezilme tehlikesi geçirdi. Bu sırada anneleriyle birlikte gelen bazı çocuklar ise izdiham sırasında ezilme tehlikesi yaşayınca ağlamaya başladı.
Soğuk havada görevlilerin tepkisine neden olan izdihama yol açan kadınlar ise, “Biz de böyle olmasını sevmiyoruz. Ama hava soğuk, çocuklarımızı bırakacak kimse yok. Mecburen hep birlikte buraya geldik ve saatlerdir soğukta bekliyoruz. Biran önce parayı alıp gidebilmek için birbirimizi itince böyle izdiham oluyor” dedi.

UTANDILAR

Saatlerce soğuk havada kuyrukta bekleyen kadınlar, gazetecilerin yüzlerini görüntülememesi için de uğraş verdi. Bazı kadınlar kameralara sırtını dönerken, bazıları ise başörtüleri ve giydikleri yöresel kıyafetler ile yüzlerini örterek görüntülenmemeye çalıştı.

Bu haber 1967 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü