FABRİKA GİBİ OKUL SİVEREK ENDÜSTİRİ MESLEK LİSESİ

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bulunan endüstri meslek lisesine ilginin arttığı belirtildi.2006–2007 eğitim ve öğretim yılında

FABRİKA GİBİ OKUL SİVEREK ENDÜSTİRİ MESLEK LİSESİ
19 Ekim 2008 - 10:51
Siverek endüstri meslek lisesinde 350 öğrenci eğitim ve öğrenim görürken 2008–2009 eğitim ve öğretim yılında öğrenci sayısı 739 çıktı.
    Eğitimciler son yıllarda meslek liselerine büyük bir ilginin olduğunu öğrencilerin ve velilerinin meslek lisesini tercih etmelerinin nedeni üniversite eğitimini yapamayan öğrencilerin okulda meslek öğrenmelerinden kaynaklandığı belirtildi.
   Hem okuyorlar hem de para kazanıyorlar. Siverek endüstri meslek lisesi metal bölümünde eğitimini sürdüren yaklaşık eli öğrenci okulu döner sermayesinin aldığı işleri okulda yapıp hem atölye derslerini görüyorlar hem de okul harçlıklarını çıkarıyorlar.
     Okul idaresinin yaptığı açıklamaya göre Siverek endüstri meslek lisesi bu yıl ilçede ve ilçe dışında toplam beş okulun masa, sıra, öğretmen masası Atatürk çerçevesi okul tahtası gibi okul malzemeleri yaptıklarını bu işlerde çalışan öğrencilerin döner sermayeden ayda ortalama  ayda 150 YTL ile 350 YTL para kazanarak okul masraflarını  çıkarıdıkları’’belirtildi.


Bu haber 3429 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü