Fakıbaba bağımsız aday oldu

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAAk Parti Genel merkezi tarafından aday gösterilmeyen ve ardından Saadet Partisi'nden (SP) adaylığını açıklayan Ahmet Eşref Fakıbaba, 29 Mart'taki yerel seçimlere

Fakıbaba bağımsız aday oldu
18 Şubat 2009 - 15:04
bağımsız aday olarak gireceğini açıkladı. Fakıbaba, seçilmesi halinde SP'ye tekrar geçeceğini söyledi. Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği takvime göre siyasi parti il, ilçe ve belde belediye başkan adaylıkları ile il genel ve belediye meclis üyeliği adaylarının belirlendiği son günde Şanlıurfa'da sürpriz bir gelişme yaşandı.

Daha önce AkParti'den aday gösterilmediği gerekçesiyle SP'ye geçen mevcut belediye başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, bugün El-Ruha Otel'de bir basın toplantısı düzenleyerek, kararını açıkladı.

Seçime bağımsız belediye başkan adayı olarak gireceğini kaydeden Fakıbaba, Yüksek Seçim Kurulu'nun ileriki süreçte çıkarabileceği bir risk karşısında böyle bir kararı aldığını söyledi. SP Genel Merkez ve il teşkilatının talimatıyla böyle bir kararı aldığını açıklayan Fakıbaba, belediye meclis adaylarının ise SP'den gireceğini belirtti.

SP'nin il teşkilatı yöneticileriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında konuşan Fakıbaba şunları söyledi: "Parti genel merkezi ve buradaki teşkilatımızın talimatıyla hareket ettim. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hepimiz 367 krizini yaşadık. Aynı riski ileride yaşamamak ve Şanlıurfa'da doğabilecek bir sosyal patlamanın önüne geçebilmek için çok da küçük olsa bu riski göze almak istemiyoruz. Bu yüzden 29 Mart'taki seçimlere bağımsız aday olarak gireceğim. Ancak seçildiğim taktirde 30 Mart'ta tekrar Saadet Partisi'ne geçeceğim." Fakıbaba, SP'nin bu seçimlerde aday göstermeyeceğini hatırlatarak, bağımsız adaylık resmi başvurusunu yaptığını ve kabul edildiğini bildirdi.

Toplantıya katılan SP Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Kayacan'da SP'nin seçimlerde aday göstermeyeceğini ve Fakıbaba'ya destek vereceklerini kaydederek, belediye meclis üyeleri listesinin ise Fakıbaba tarafından belirlendiğini hatırlattı. Kayacan, Fakıbaba'nın tekrar belediye başkanı seçilmesi halinde kendisini 30 Mart günü düzenleyecekleri şölenle SP'ye katacaklarını sözlerine ekledi.

 
Bu haber 2731 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu