FATMA EBENİN GÖREV AŞKI

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek İlçesine bağlı, ilçeye 33 Km uzakta bulunan Ergen Muhtarlığı Hüseyin Akkay Köyü

FATMA EBENİN GÖREV AŞKI
06 Temmuz 2010 - 08:10
Sağlık Ocağında görev yapan Ebe Fatma Elden, Köy Sağlık Ocağının Lojmanı bulunmadığı için her gün şehir merkezine gidip gelmek zorunda kalıyor.
   
Her gün sabah erken saatlerde uyanıp Adıyaman-Siverek Hattında çalışan minibüslerle köyün 3 km uzağında bulunan karayolunda inen Fatma Ebe yaya olarak sabah 3 km yol kat ederek Köy Sağlık Ocağına gelip vatandaşlara hizmet veriyor. Akşam mesai bitiminde tekrar 3 Km yol kat ederek asfalt yola kadar yolu yaya yürüyor. Bazen de otostop yapmak zorunda kalıyor 
    
Bazen Köy yolunda otostop yayıp vatandaşa hizmet vermek için Sağlık Ocağına erken gelmeye çalıştığını, yolda tek başına yürürken çok korktuğunu belirten 3 yılık ebe Fatma Elden gazetecilere yaptığı açıklamada "Köy Sağlık Ocağında doktor bulunmadığı için benimle birlikte Sağlık Memuru arkadaşım Seyitali Tur görev yapıyoruz. Köy Sağlık Ocağında lojman bulunmadığı için köyde kalma imkânımız yok. Bu yüzden her gün şehir merkezine gidip gelmek zorunda kalıyoruz. Yolun 6 km mesafesini yaya olarak yürüyoruz’’ dedi.
      
Tedavi amacıyla Sağlık Ocağına gelen Elvan Ötlü yaptığı açıklamada "Köye tayin edilen doktorlar lojman olmadığı için köyde kalmadılar. Bir yıl önce hayırsever vatandaş tarafından yapılan Sağlık Ocağına yetkililerin lojman yapmasını istiyoruz. Sağlık Ocağında bulunan Fatma Ebe bizlere hizmet vermek için her gün yaya gidip geliyor. Bu fedakârlığından dolayı biz köylü kadınlar Ebenin ismini Melek Ebe bıraktık" dedi.
Bu haber 1780 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı