Findeks Kredi Notu Yükseltme

Fatura borçlarının dahil, düzenli bir şekilde ödenmesi gerekmektedir. Ayrıca bir kredi kartı çıkartılarak findeks kredi notu yükseltilebilmektedir.

Findeks Kredi Notu Yükseltme
20 Aralık 2015 - 15:59

Findeks Kredi Notu Yükseltme


Bir insanın bankalar ile olan işlemlerde, finansal bir değerlendirmesi Findeks kredi notunu oluşturmaktadır. Findeks kredi notu, bir kişinin bankalara karşı girişimi, borçlarını ve aktifliği üzerine gösteren bir derecedir. Bu derece, bankalara ihtiyaç duyulduğunda oldukça etkili bir derece olmaktadır. Bu nedenle findeks kredi notunun belirli bir seviyede olması gerekmektedir. 0-1900 aralığı Findeks kredi notunun sınırlamasıdır. 0'dan 1900'e kadar olan dereceler kişinin net bir şekilde nasıl bir kredi notuna sahip olduğunu göstermektedir.


Genel olarak bir insan için belirli bir kredi notu bulunmaktadır. 1460 kredi notu birçok bankanın, o kişiye tanıyabileceği fırsatı ve imkanı gösterecektir. Fakat burada önemli olan findeks kredi notu 'nun nasıl yükseltileceğinin bilinmesidir.


Kredi Notunu Yükseltme Adımları


Eğer bankalar sizin kredi notu düşük olduğundan dolayı kredi kartı ya da kredi gibi imkanları sağlamıyorsa, bunun için yapmanız gereken bazı adımlar bulunmaktadır. Daha önce sizin kredi notunuzu düşüren alışkanlıklarınızı bırakmalısınız. Bu alışkanlıklarınız sizin, borcunuzu ödemekte sürekli bir gecikme sağlamanız, asgari borçlarınızı ödememeniz, kredi taksitlerini zamanında yatırmamanız gibi pek çok etmenleri barındırmaktadır. Siz farkında olmasanız da bankaların sistemi sizin ödemediğiniz ve geciktirdiğiniz her bir borç tutarının bilincindedir. Bu da kredi notunuza etki eden en önemi mantığı içermektedir.


Öncelik olarak kredi notunun tek bir sistem üzerine ele alınmadığının bilinmesi gerekmektedir. Bireysel krediler ve kredi kartı borçlarının tüm taksitlerinin doğru bir şekilde ve zamanında ödenmesi gerekmektedir. Böylece kredi notunuza etki eden dereceler, yükselecek ve bankalar size ambargo koymayacaktır.


Yeni bir kredi alındıysa mutlaka, bankaların memnun olacağı bir ödeme sisteminin uygulanması gerekmektedir. Bir borç en ufak bir şekilde aksatılmadan ödenmeli ve düzenli bir takip sistemi izlenmektedir.


Fatura borçlarının dahil, düzenli bir şekilde ödenmesi gerekmektedir. Ayrıca bir kredi kartı çıkartılarak findeks kredi notu yükseltilebilmektedir. Kredi kartı kullanıldığında her zaman için borcu düzenli ödenmelidir. Asgarisi ve tam borç tutarı düzgün bir şekilde her ay ödendiğinde, kişilerin kredi notunda da artış sağlanacaktır.


 


Bu haber 3465 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...