"Fıstık üreticimiz büyük zarara uğradı"

Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde etkili olan dolu yağışından dolayı fıstık üreticilerinin zarara uğradığını belirten Bozova Ziraat Odası Başkanı Fuat Almas, çiftçilerin mağduriyetinin giderileceğini ifade etti.

"Fıstık üreticimiz büyük zarara uğradı"
24 Mayıs 2020 - 19:38

 


Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde bugün etkili olan dolu yağışından dolayı bölgenin en verimli fıstık bahçeleri büyük zarar gördü.


Dolu yağışının en çok etkili olduğu kırsal mahallelerde ağaç yapraklarının kırılmasıyla birlikte ürünler yere döküldü.


Dolu yağışının zarar verdiği mahalleleri gezerek çiftçilere geçmiş olsun dileklerinde bulunan Bozova Ziraat Odası Başkanı Fuat Almas, çiftçilerin mağduriyetinin giderileceğini ifade etti.


Almas, “Fıstık üreticimiz perişan oldu. Bugün öğlen saatlerinde aniden bastıran dolu yağışı nedeniyle Bozova merkeze bağlı Kesmetaş kırsal mahallemiz başta olmak üzere Seyitören, Biris, Bulancak, Avlak, Yalıntaş,Tektaş, Eshabe, Küçük Tülmen, Ördek, Govend, Pirhalil ve ismini yazamadığım 20 köyümüz ve mezralarımızdaki fıstık tarlalarında yaptığımız araştırma ve tespitler sonucunda fıstık üreticilerimiz büyük bir zarara uğradılar. Fıstık üreticilerimizin zararları karşılanması adına Ziraat Odası olarak gerekli kurumlarla irtibata geçerek en kısa zamanda bu zararların giderilmesi hususunda gerekli çalışmalarda bulunacağız. Dolu yağışı nedeniyle zarara uğrayan tüm çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum. Hükümetimiz başta olmak üzere tarım ve orman bakanlığımız gerekli hassasiyeti göstermesini bekliyoruz. İnşallah en kısa sürede çiftçilerimizin bu mağduriyeti giderilecektir.” şeklinde konuştu. 


www.siverekgenclik.com

Bu haber 1875 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Gülpınar'dan örnek davranış
Gülpınar'dan örnek davranış
 Siverek'te otomobilin çarptığı çocuk hayatını kaybetti
Siverek'te otomobilin çarptığı çocuk hayatını kaybetti