FUTBOLCULARDAN ÖRNEK DAVRANIŞ

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde oynanan Siverek Belediyespor ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyespor maçında futbolcular açmış oldukları pankartlar ile Talasemi Hastalığına dikkat çektiler.

FUTBOLCULARDAN ÖRNEK DAVRANIŞ
01 Şubat 2016 - 09:17

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, Siverek Firkan Tüysüz Stadı oynanan süper amatör futbol maçında, Siverek Belediyespor ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyespor karşı karşıya geldi. Talasemi hastalığına dikkat çekmek amacıyla sahaya “Talasemi Bulaşıcı Değil, Genetiktir”, “Talasemi Kader Değil, Önlenebilir” yazılı pankartlar ile çıkan futbolcular, taraftarlardan alkış topladı.

Konu hakkında Siverek Gençlik Sitesine açıklamada bulunan Bir damla kan Talasemi Derneği Başkanı İbrahim Dizlek, örnek davranışlarından dolayı her iki takım futbolcularına teşekkür ederek, “Amacımız toplumda Talasemi hastalığına karşı farkındalık bilincini oluşturmaktır. Talasemi hastalığının erken teşhis edilebilmesi için gerekli testlerin yapılması gerekiyor. Bu testler onkoloji, hematoloji, dahiliye polikliniklerinde yapılabilmektedir. Gençlerimizin evlilik öncesi mutlaka eletırofereze yaptırsın.Geleceğimizin umudu çocuklarımız, Talasemili doğmasın ve hayatlar kararmasın. Talasemi genetik hastalıktır anne ve baba her ikisinin taşıyıcı olmasından kaynaklanmaktadır. Bu nedenle gençlerimizi Talasemi hastalığı konusunda bilinçli olmalarını önemlidir” dedi.

Siverek Belediyespor ise Şanlıurfa Büyükşehir Belediyespor’u son dakikalarda attığı gol ile 1-0 mağlup ederek puanını 18’e yükseltti.

www.siverekgenclik.com




Bu haber 3168 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu