GEÇEN YILA ORANLA İNTİHAR VE İNTİHARA TEŞEBBÜS VAKALARINDA ARTIŞ

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek ilçesinde son günlerde şehir merkezinde yaşanan intihar ve intihar teşebbüs olaylarında ki artışlar dikkat çekiyor. Yetkililerden edinilen bilgilere göre 2007 yılına göre İlçe merkezinde intihar ve

GEÇEN YILA ORANLA İNTİHAR VE İNTİHARA TEŞEBBÜS VAKALARINDA ARTIŞ
09 Temmuz 2008 - 10:03
intihar vakalarında artış yaşanırken aynı yıla göre kırsal alanda intihar ve intihar vakalarında düşüş olduğu belirtildi.
    İlçe emniyet ve jandarma komutanlığı verilerine göre kırsal alanda 2007 yılının ilk 6 ayında 18 intihar ve intihara teşebbüs vakası yaşanmış, teşebbüste bulunan ve ölenlerin çoğunluğunun kadınlar oluşturmuş. Bu intihar vakalarının 9 ölümle sonuçlanmıştı.2008 yılın ilk altı ayında jandarma bölgesinde toplam 9 intihar ve intihar vakası yaşanmış. Bunlardan 3 kişi yaşamını yitirmiş altı kişi kurtarılmış. Ölenlerin üçünün kadın olması ve ateşli silah kullanması dikkat çekiyor.
      Edinilen bilgilere göre polis bölgesinde 2007 yılının ilk altı ayında 21 intihar ve intihara teşebbüs vakası yaşanmış.21 kişinin 8 erkek 13 kadın.21 vakadan ikisi ölümle sonuçlanmış. Alınan bilgilere göre 2008 yılının ilk altı ayında polis bölgesinde intihar vakaları 8 artışla 29 yükselmiş. İntihar ve teşebbüste bulunan 29 kişiden 21 bayan 8 erkek. 29 kişiden 3 yaşamını yitirmiş yaşamını yitirenlerin 2 kadın biri erkek. Yaşanan intihar vakalarının çoğu ateşli silah ve kendini asmak, ilaç içmek ve fare zehri kullanılmış
       İlçe kaymakamı Kemal Yıldız’’ intihar vakalarını önlemek amacıyla geçmişte devlet hastanesi bünyesinde kurulan psikolojik danışma hattının tekrar faaliyet geçireceklerin bu konuda ciddi bir çalışma yapmak için yetkililerle bir araya gelip alınması gerekli önlemleri ve yapılması gerekenleri yapacaklarını’’  belirtti.
        Siverek devlet hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr.Sevilay Zorlu Kocagöz devlet hastanesi Psikiyatri bölümünde günde ortalama 50 hasta baktıklarını belirterek ’’İntihar vakalarının Sosyal, ekonomik ve kültürel nedenleri vardır. Siverek’te ki vakaların çoğunluğunu kadın olması dikkat çekiyor. Dünya da ve Türkiye de yapılan araştırmalarda ölümlü intihar vakalarının çoğunluğu erkek bölgede durum tam tersi yaşamını yitirenlerin çoğunluğu kadınları oluşturmasının nedeni aile içi iletişimsizlik ve kendini ifade edememe.Bu kadınların yaşamını zorlaştırıyor.Hastaneye tedavi amacıyla  günde yaklaşık 50 hasta gelmekte ve bu hastaların büyük  bölümü  kadınların  oluşturması sevindirici  kadınlar  çekinmeden psikolojik  yardım alabiliyorlar" dedi.


Bu haber 3536 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...