GÜLPINAR'IN ARDINDAN NE DEDİLER

Haber MerkeziSiverek halkı kaybettiği Eyyüp Cenap Gülpınar'a ağlıyor. Siverekli yazar, şair, siyasiler Gülpınar'ın ardından ne dediler.

GÜLPINAR'IN ARDINDAN NE DEDİLER
14 Mayıs 2012 - 14:48


Zübeyir Yetik / Araştırmacı-Yazar

Değerli büyüğümüz Şeyh Halit Gülpınar’ın oğlu E. Cenap Gülpınar’ın ölümünü üzüntüyle öğrenmiş durumdayım. Merhuma Allah’tan rahmet acılı ailesine başsağlığı diliyorum.



Cuma Özusan/ Yazar

Memleketimizin değerli evlatlarından, siyaset adamı, Avukat E.Cenap Gülpınar'ın vefatını öğrenmiş bulunuyorum. Siverek kıymetli bir insanını kaybetti. Kendisine Allah’tan rahmet, kederli ailesine baş sağlığı diliyorum.

 


Mustafa Karadağlı/ Memur-Sen Siverek Temsilcisi

Sayın Milletvekilinin en büyük prensibi, hizmette herhangi bir maddi karşılık beklememesiydi. Kendimde onun yapımında öncülük ettiği Siverek Ticaret Lisesi'nde okudum. Okulun açılışında ilk kez kendisini görmüştüm. Merhum vekilin en büyük mirası bence M.Kasım GÜLPINAR gibi bir şahsiyeti yetiştirmesidir. Allahın mağfireti üzerine olsun.

 


Hüseyin Acarlar / Yazar-Şair

Şanlıurfa eski milletvekili ve bakanlarımızdan, Siverek ailesinin önemli bir şahsiyeti muhterem Eyüp Cenap Gülpınar geçirdiği kalp kriz neticesinde hakkın rahmetine kavuşmuştur. Siverek ailesinin başı sağ olsun. mekanı cennet olsun hüvelbaki.





Hayri Genç/ İstanbul Siverekliler Derneği Başkanı

Allah rahmet eylesin. Çok yakından tanımasam da hakkında insanlarla sohbet ettiğimde; hep olumlu olarak bahsedilirdi. Meclis başkan vekili iken kendileriyle bir konuda telefonla görüşmüştüm, son derece mütevazı ve nazikti... mekanı cennet olsun, ailesine başsağlığı diliyorum...





Şeyhmus İnal / Avukat

Siverek önemli bir değerini kaybetti.Allahtan rahmet diliyor,ailesine başsağlığı diliyorum.





Sait Koyuncu / Radyo Tv Program Yapımcısı

Kanal Urfa'nın ödül gecesinde Şanlıurfa milletvekilimiz sayın M.Kasım Gülpınar bey babasının (Rahmetli Cenap Gülpınar'ın) ödülünü alırken şöyle demişti. "Her evlada nasip olmaz böyle bir ödülü almak. Yıllarca siyaset zemininde çok önemli görevler yapacaksın bu görevleri yaparken hiç bir şaibeye isminiz karışmayacak, dürüst ve temiz siyaset yapacaksınız.....ila ahir... bu her evlada her babaya nasip olmaz. "Cenab-ı Hak mekanını cennet eylesin. Sayın vekilimizden alacağımız çok dersler var. Ruhuna bir fatiha.





Hacı İnan / Madeni Eşya Esnaf ve San. Odası Başkanı

Siverek önemli bir değeri kaybetmiştir kendisine allahtan rahmet kederli ailesine başsağlığı dilerim

 


Yusuf Sabri Dişli / Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı

Bölgeden çıkan beyefendi bir siyasetçiyi kaybettik. Yapamayacağı konularda "olur" "yaparız" gibi geleneksel siyasetçi yerine "hayır bu iş olmaz" diyebilecek kadar da acık sözlü bir insandı, merhuma Allah'tan rahmet...Yakınların sabır diliyorum.





Mehmet Emin Kuş / Balıklıgöl.com Haber Müdürü ve Yazarı

Devlet bakanlığı, Meclis başkan yardımcılığı gibi önemli görevlerde bulunan, ülkemize ve Şanlıurfa’mıza büyük hizmetleri olan, hiç bir zaman ağır başlı ve mutedil siyasi çizgisini kaybetmeyen değerli hemşerimiz Eyyüp Cenap GÜLPINAR’ın vefatını üzüntüyle öğrendik.

Hayatımız ne kadar gerçek ise, ölüm de bundan daha fazla gerçek ve Yüce Yaratıcının emridir. Bu münasebetle, değerli siyasetçimiz Eyyüp Cenap GÜLPINAR’a vefatından dolayı Allah’tan rahmet, Yakınlarına baş sağlığı ve sabrı cemil niyaz ediyorum.





Koçali Aymaz / SİV-DER Fahri Başkanı 

14 Mayıs 2012 sabah saat 07.00 sıralarından bir dostumun araması sonucunda kentimizin ender yetiştirdiği aydınlardan uzun yıllar Şanlıurfa Milletvekili,..



 aileden sorumlu devlet bakanlığı ve TBMM Başkan yardımcılığı görevleri ile bizi başarı ile temsil eden dostum ve büyüğüm Eyyüp Cenap GÜLPINAR’ın vefat haberini derin bir üzüntü ile öğrendim.

Merhum ağabeyim  GÜLPINAR ile Halit GÜLPINAR ilkokulunun temel atma girişiminde sevgili dostum ve kardeşim Sayın Alaettin İSTEGÜN vasıtası ile tanışmıştım.

Yıllarca milletvekili olarak yaptığı çalışmalarını bir Siverekli vatandaş olarak ve Siverek’i Vilayet Yapma ve Kalkındırma Derneğini kurduktan sonra da Dernek adına yakından izledim. Dernek çalışmalarına, kentimizin il olması konusunda ve yatırımlar konusunda önemli çalışmalar yapmıştı.

1987 yılında Siverek teneke Fabrikasının İl Özel İdaresi ile birlikte kurulmasında verdiği desteğin yanında Şirin Kent Yapı Kooperatifi ve Siverek  Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifinin istihkaklarının zamanında ödenmesi konularına yakından sahip çıkması,1991 yılında TBBM İçişleri Komisyonu Başkanı Galip DEMİREL’i derneğimize davet ederek il konusunda Sayın GÜLPINAR’ın “Siverek’i il yaparsanız bütün komisyon üyelerini Avrupa’ya tatile götürürüm” sözünü verdiğini söylemesi,

19 Şubat 1991 tarihinde merhum Cumhurbaşkanı Turgut ÖZAL’ın  Diyarbakır ziyaretlerinde hazırladığı 10 kişilik heyetin 5 kişisini derneğimizin yönetim kurulu üyelerini davet etmesi ve merhum ÖZAL ile Olağan Üstü Hal Bölge Valiliği makamında yapılan görüşmede kentimizin il talebinin gündeme getirilmesi,

Mayıs 1991 tarihinde İran Cumhurbaşkanı Haşimi RAFSANCANİ ile Şanlıurfa’ya gelen merhum Cumhurbaşkanı Turgul ÖZAL’ı karşılamak için hazırlanan konvoydaki bütün arabalarına derneğin isminin yapıştırılarak havaalanına gidilmesi ve merhum ÖZAL’ın il sözü vermesi,Merhum GÜLPINAR Devlet Bakanı iken dernekten arkadaşlarla makamına gidip hazırladığımız il dosyalarını sevgili dostum Alaettin İSTEGÜN ile birlikte 30 civarında bakana ve ANAP Genel Başkanlığına vermemizde yardımcı olması,

Cumhuriyet kurulduğu yıllardan o döneme kadar Siverek’te yapılan yatırımlardan fazla yatırım yapıldığına şahit oldum. Birkaç örnek vermek gerekirse, Halk Eğitim Merkezi, Adliye Sarayı, Emniyet Müdürlüğü, Kapalı Spor Salonu, Ticaret Lisesi hizmet binaları, spor stadının türbinleri ve çimlenmesi, 

Siverek’in elektrik tesislerinin yenileme ihalesinin yapılması ve çalışmaların başlamasının ardından Şubat 2001 ekonomik kriz nedeniyle ihalenin iptal edilmesi sonucunda duyduğum kadarı ile tesislerin %50 veya 60’nın yenilenmiş olduğuydu.

Anadolu lisesinin açılması, bazı yeni ilköğretim okulu binalarının yapılması gibi merkezde yapılan yatırımlar ilk akla gelenlerdir.Merhum ağabeyim, dostum ve büyüğüm Eyyüp Cenap GÜLPINAR’a Yüce Allahtan rahmet, kederli ailesine baş sağlığı diliyorum.Siverekli olarak çok önemli bir aydınımızı kaybettiğimiz için bütün sevenlere de başsağlığı diliyorum.Ruhu şad olsun.



Osman Ötlü / Siverek Medya Sahibi

Siverek'te bir çok eseri geride bıraktı onun yanısıra sevecen dürüst halkını seven halkını herzaman bağrına basan büyük bir siyasetçiydi ondan öğreneceğimiz ve örnek alacağımız çok şey var bugün çarşıya çıkın ve sorun hiç bir esnaf memeur işçi o büyük siyasaetçiden bir zarar görmemiştir yüzlerce bayan onun sayesinde mikro kradiyle evini geçindiriyor aslında yazılacak çok şey var mama kısacası sayın eyyüp cenap gül pınar adam gibi adam büyük siyasetçi ruhu şad olsun.





Mehmet Yavuzaslan/ Ş.Urfa İl Genel Meclis Üyesi

Siverek için önemli bir kayıp. Allah mekanını cennet eylesin 





M. Şükrü Dolaş / Gazeteci

Eyyüp Cenap Gülpınar’ın Siverek halkına yaptığı hizmetleri her vatandaş biliyor. Onları buraya aktarmak istemiyorum. Gerek Milletvekilliği sırasında, gerek Devlet Bakanlığı yaptığı sırada sürekli görüştük. Alçak gönüllüğü ve babacan tavırlarından dolayı bende kendisine hitap ederken ağabey demiyordum, tüm sevenleri gibi bende kendisine baba diyordum. Yaşantısı ve hizmetiyle baba olmaya layık bir insandı.Siverek’in yetiştirdiği en baba insanlardan biriydi. Ölümü Siverek halkını ve sevenlerini derinden üzdü.
Mekânı cennet olsun.


Muzaffer Bayram / Sivil-Der Başkanı

"Ondan geldik, yine ona dönücüleriz." Baki olan Allah. Allah kendisine rahmet ve mağfiret etsin. Tüm ailesine ve sevdiklerine Allahtan sabır ve başsağlığı diliyorum.





Mehmet FIRAT/ Sinop Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürü

Siyaset arenasında, yıllara meydan okuyan bir çınardı. Partilerin onun için bir anlamı yoktu çünkü hedefe ulaşmanın yolu siyasetle mümkün olduğundan, partileri hep onun için bir araçtı. Memlekete yaptığı katkılar konusunda fazla bir bilgi sahibi değilim. ama yönetsel anlamda tevazu sahibi olduğu, polemiklerden uzak bir yaşam sergilediği ve hiç bir şekilde hemşehirlerini mahcup edecek bir hal ve hareketi olmadığından dolayı şahsım adına şükranlarımı borç bilirim. Tüm hemşehirlerimizin başı sağolsun, Allah mekanını cennet eylesin



Ahin Güneş / Urfahaber.Net Sahibi

Yıllar önce yazdığım bir köşe yazısı yüzünden tatlı bir tartışma ile başladı merhabamız.





Bu tartışmanın sonunda artık o benim " Cenap Amcam" , ben de onun " Yeğenim"i olmuştum. Sonra devran döndü, aradan yıllar geçti, ben Ankara'ya taşındım. Daha da güçlenerek devam etti amca - yeğen diyaloğumuz.





Cebini aradığım da kendisi cevap verdi. Samimi sıcak içten hep " Merhaba yeğen" dedi. Ara sıra arar "Nerdesin yeğen, nasılsın ne var ne yok." dedikten sonra "Ankara'daysan meclisteyim. Müsaitsen gel bir çay içelim" diye cümlesini bitirir.





Ben de Ankara'daysam bu teklifini bir amcanın emri sayar gider çayını içer, derin ve bir o kadar samimi sohbetleri yapardık.



Onunla yaşadığım bu anları bir amca - yeğenin muhabbeti düsturu ile ne köşe konusu yapar, ne de onunla bir fotoğrafta görünmek uğruna bazı kalemşörler gibi kaprislere kapılırdım.





Bu amca yeğen diyalogu ve samimiyeti, onun önceki gün aramızdan ayrıldığı güne kadar sürdü, durdu...



Hani toplumda bazı insanlar vardır. Mehdiyeler, iltifatlar, hayranlıklar ne kadar ifade edilirse edilsin, cılız kalacağı için, edilme gereği duyulmaz.



İşte o da öyle bir insandı. Yaşamı boyunca sadece siyaseti değil, duruşu, insanlığı, hoş görüsü anlatmakla bitmeyecek ender insanlardan biriydi.



Tıpkı Fransa imparatoru Napolen Bonapart'ın dediği " Asalet benim adımla başlar" sözünde ki gibi. Asaleti kendi ismi ile başlayan hayranlık duyduğum temiz, tertemiz bir insan, bir baba, bir amcaydı benim için...



Güle güle Cenap amca...



Doğacağımız günün hükmünün elimizde olmadığı gibi, öleceğimiz gününde hükmü elimizde değil.





Ancak; Doğum ve Ölüm noktaları arasında kalan çizginin şekli ve eğrisi bizim elimizde...



Cenap amca;





Sen bu iki nokta arasında öyle güzel çizgiler, öyle güzel eğriler ve öyle güzel öğretiler bıraktın ki... Ne kadar teşekkür etsek, ne kadar minnettar kalsak azdır.





Artık senle içilemeyecek sıcak çayların, sıcak sohbetlerin yüreğimde bir sızı olarak sıcaklığını koruyacağını bilmen dileği ile hoşçakal güzel amcam.Toprağın bol, mekanın Cennet olsun.





Ali Murat Bucak / Siverek Belediye Başkanı

Siverek eski vekillerinden, TBMM başkan vekilliği, Devlet Bakanlığı yapmış, uzun süre TBMM’de Siverek’i temsil eden değerli siyasetçisi Eyüp Cenap Gülpınar’ı kaybetti. Uzun süre siyasi hayatında Cumhurbaşkanlığı vekilliği ve Başbakan vekilliği yapma fırsatı da hâsıl olmuştu.

Makam, mevki, şan, şöhret her şeyi geride bıraktı ve kendine yakışır şekilde Allahu ekber nidalarıyla toprağa verildi. Övünerek söylüyorum, bize bıraktığı en büyük servet temiz siyaset oldu.

Rahmetli büyüğümüzle benim yolum siyasette bir kere kesişti, o da 2009 yerel seçimleri idi. Seçim sürecinde kendisini ziyaret edip başarılar dilemiştim. Erdem sahibi kişiliği bu ziyaretimde de kendini göstermişti, beni karşılaması, karşısına alıp siyasi çalışmalarım hakkındaki soruları mütevazı kişiliğini daha da öne çıkarmıştı. Hâlbuki bu kadar tecrübeli siyasetçi karşısında Siverek tabiri ile ben daha dünkü çocuktum.

Rahmetli Cenap Gülpınar siyasi hayatındaki başarıları yanında memleketimiz için de önemli hizmetlerde bulundu. İnanıyorum ki Allah katında ve Siverek’liler nezdinde bu çalışmaları kendisini sevgi, saygı ve şükranla anmamıza vesile olacaktır.

Bir siyasetçi için en büyük ödül sadece Allah razı olsundur. Cenap Gülpınar sayesinden evine çocukları için ekmek götürebilen her Siverek’li bir kere Allah razı olsun demişse ne mutlu ona,  yaptırdığı hastanede bir kişi şifa bulup Allah razı olsun demişse ne mutlu ona, yaptırdığı kapalı spor salonunda bir gencimiz Allah razı olsun demişse ne mutlu ona. Ve ne mutlu ona ki bu hayır işlerine o vesile oldu.

Cenap Bey, tam bir Siverek sevdalısı ve Siverek milliyetçisiydi aynı zamanda, hiç unutmuyorum Türkiye’nin en sancılı döneminde sorgusuz sualsiz hükmü verilmiş ve bir dönemin tüm günahları üstüne yıkılmış milletvekilimiz Sedat Edip Bucak’ı geçmiş olsun ziyaretine gelmişti. Memleketlisine o kötü durumda en azından sahip çıkmış, o gün Cenap Bey’e olan kadir şinas duygularım hakkın rahmetine kavuşmasına kadar devam etmiş ve son görevimizi de bu duygularla yapmanın zorluğunu yaşatmıştır.

Siyaset, makam, mevki her şey gelip geçicidir, siyasette sadece bir Allah razı olsun için yapılmalıdır. Hizmetkâr olmak en büyük mutluluktur. Ilımlı olmak, farklı siyasi görüşü hor görmemek, her kesimle iletişim kurabilmek önemli bir marifettir. Rahmetli Cenap Gülpınar’ın bu özellikleri onu yüceltmiştir.

Yüce Siverek halkı adına ‘’Allah sizden razı olsun’’ diyorum;  Sayın E.Cenap Gülpınar mekânınız cennet olsun, inşallah evlatlarınız da sizin yolunuzda yürür.





Mehmet Akyürek / Şanlıurfa Ak Parti Milletvekili

Eski Devlet Bakanı-TBMM Başkanvekili ve 18-19-20-21-23. Dönemlerde Şanlıurfa’mızı temsilen TBMM üyeliği yapan; Siyasi hayatımıza ve Şanlıurfa’mıza önemli katkıları olan ve halen Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım GÜLPINAR’ ın çok kıymetli babası Eyyüp Cenap GÜLPINAR’ ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Merhuma Cenab-ı ALLAH ’tan rahmet, GÜLPINAR Ailesine, yakınlarına, Şanlıurfa’mıza sabır ve başsağlığı diliyorum.





Abdulkerim Gök / Şanlıurfa Ak Parti Milletvekili

 


Kıymetli hemşehrim, ağabeyim, eski Devlet Bakanlarımızdan, TBMM Eski Başkanvekilimiz,  Sayın Eyyüp Cenap Gülpınar’ı kaybetmenin  derin üzüntüsü içerisindeyim.18, 19, 20, 21 ve 23. Dönemlerde Şanlıurfa Milletvekilliği yaparak uzun yıllar Şanlıurfamıza başarılı hizmetlerde bulunmuş,  TBMM’de Şanlıurfamızı lâyıkıyle temsil etmiş, kişiliğiyle hürmete şayan  değerli siyasetçimizi, inanıyorum ki, kadirşinas hemşehrîlerim daima saygı  ve minnetle anacaklardır.

Her zaman dua ve rahmet ile anacağım Merhum Eyyüp Cenap GÜLPINAR Beyefendi’ye Cenab-ı Allah’tan sonsuz rahmet diliyor, mekânı cennet olsun diyor, kederli ailesi ve tüm hemşehrilerime başsağlığı dileklerimi sunuyorum.





Kerim Baydak- Adıyaman Günebakış Gazetesi Köşe Yazarı

Gülistanda güller açar, türlü türlü, renk renk… Misk-i amber kokusu âlemi sarar, ılgıt ılgıt… O güller ki bülbüllere şevk verir, heyecan verir… O güller ki koklayanları mest eder, yanındakilere renk verir, yol gösterir. Yanında dikenler de olsa; asaletinden asalet nakşeder, dikenler içerisinde bile ıtri kokular bahşeder…

Siverek Gülpınar’da (Gülpare) da bir gül, hüzünlenerek her tarafı kokulara boğdu.  Gülpınar cennet bahçesinde bir Gül’ün kokusu eksilse de yerine onlarca gül kokusu âleme yayılır. Farkında olamazsın ayrılan gülün… Madden yoksa bile, ubudiyetteki varlığı, kokusu her zaman alınan, her nefeste yüreğine dolar kokusu. Öyle bir koku ki, alınan her nefeste “Allah” der, “hu” der, hâk” der durur.

Siverek, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adıyaman, Malatya gibi Türkiye’nin birçok yerinde Gülpınar’da yetişen gülüne bağlı, gül kokusundan irşat olan on binlerle ifade edilebilecek insanın “Cenap Baba, Cenap Paşa” dediği Siverek eski vekillerinden, TBMM başkan vekilliği, Devlet Bakanlığı yapmış, uzun süre TBMM’de Siverek’i temsil eden değerli siyasetçisi Eyüp Cenap Gülpınar’ını kaybetti.

Yanlış anlamayın,” baba” derken; öyle maddi anlamda (nesep) bir “Baba” değil, manevi  (ruh) anlamda bir “baba”sını yitirdi.

Uzun süren siyasi hayatında; Cumhurbaşkanlığı vekilliği ve Başbakan vekilliği de yaptı. Makam, mevki, şan, şöhret, her şeyi geride bıraktı ve kendine yakışır şekilde “Allah’u Ekber” tekbirleriyle toprağa verildi. Gülpınar köyü, Cenap Paşa’yı sevenleri, arkadaşları, dostları, tanıyanları akın etti. Devlet erkânından, halktan, müritlerinden; duyan, bilen, gören, tanıyan, tanımayan; gelen sayısının hesaplanması bile mümkün olmadığı bir izdihamda cenaze defni yapıldı.

Erdem sahibi olması, sorulan sorulara cevaplardaki mütevazı kişiliği, insanları babasından ve dedesinden kalma dini vecibeler içerisindeki mütevazılığıyla insanların gönüllerini fethetmeye yetiyordu. İnsanların gönüllerine yerleşen sevgisi, saygısı, şefkati, yüzbinlerce insanın etrafında bir çember oluşturmasına vesile oldu.

Rahmetli Eyüp Cenap Gülpınar siyasi hayatındaki başarıları yanında;  memleketimiz için de önemli hizmetlerde bulundu. Maddi-manevi çalışmalarıyla, hem Allah katında, hem Siverek’liler, Şanlıurfa’lılar ve Türkiye nezdinde çalışmaları; kendisini sevgiyle, saygıyla ve şükranla anılma vesilesi olacaktır.

Kendisini birkaç kez görme, tanıma şerefine nail oldum. Bildiğim kadarıyla Şanlıurfalılar, Siverek’liler “Allah razı olsun” diyorlar. Bu da özellikle bir siyasetçi için en güzel ödül olsa gerek. Çünkü Eyüp Cenap Gülpınar için  (Cenap Paşa-baba) birçok kişinin tedavi edildiği, yapılmasına vesile olduğu hastanede şifa bulup Allah razı olsun demiştir. Bu ve benzer birçok konuda ve hayır vesile olan birçok çalışmada, hayırla yâd edilecek muhterem bir kişilikti.

Şeyh Halid-i Nuranin oğlu olan dedesi Şeyh Eyüp idam edildi ve babası Mehmet Halit birçok badireden geçerek, oynanan kirli oyunlardan alnının akıyla çıkmıştır. Siverek’in en köklü ailelerinden olan Cenap Paşa’da, Türkiye’nin en sancılı döneminde bile dimdik ayakta durabilmiş yegâne kişiliklerden biridir. Memleket sevdalısı olarak en kötü durumlarda bile kadirşinas duygularla hareket etmiş, bunu hakkın rahmetine kavuşmasına kadar devam ettirmiş ve bunu yapabilmenin zorluklarını yaşamıştır.

Rahmetli Cenap Gülpınar’ın Siyaset, makam, mevki gibi şeylerin hep gelip geçici olduğu, yapılanlarda sadece bir Allah razı olsun için yapılması gerektiği, hizmet edilen hizmet eden bir hizmetkâr olabilme şuuru ve bilinciyle sahip olabilmenin en büyük mutluluk olduğu düşüncesini taşıyordu. Bunu en güzel sürekli himayelerinde bulunan insanlardan öğrenmek mümkündür.. Ilımlı olmak, farklı siyasi görüşü hor görmemek, her kesimle iletişim kurabilmeyi önemli bir marifet görmesi gibi özellikleri onu hem Allah katında, hem sevenlerinin gözünde, yüreğinde, kalbinde yüceltmiştir.

Cenap Paşa; Gülpınar güllerinden bir gül, belki biraz hüzünlendi; ama sanmayın ki soldu. Aksine kokusu daha da artarak etrafına yayılmaya ve bir mıknatıs gibi kendine çekmeye başladı. Solmadı, solmayacak ve kıyamete dek de sürecektir.

 ‘’Allah sizden razı olsun, mekânınız cennet olur, inşallah evlatlarınız, sevenleriniz de sizin yolunuzda yürür” derken; tüm içtenliğimle,  başta Kasım Gülpınar olmak üzere, ailesine sevdiklerine başsağlığı diliyorum.







Osman Temizbaş /

Şanlıurfa siyasetinin en önemli şahsiyetlerinden biri olan Eyüp Cenap Gülpınar hakkın rahmetine yürüdü. Arkasında gözü yaşlı, binlerce hüzünlü yürek geride bırakarak ama o hep yüreklerde yaşayacak eserler bıraktı. İnsanların yüreğinde yaptığı hizmetler olsun, vermiş olduğu manevi feyizlerle insanların gönlünü kazanmayı en güzel şekliyle başarmış. Sevgi selini dile getirmek yazıya dökmek kelimelerle anlatabilmek imkânsız, o mahşeri kalabalığı ve sevgi selini görmek gerekiyordu. O kadar anlamlı ve manidar bir tablodurki Siverek halkı için büyük bir manevi liderdi ve o değeriyle yolculadırlar. Sevenleri ve ailesi ve Türkiye’ nin her yerinde gelmiş sevenlerinin omuzlarında hakkın rahmetine uğurlandı.

Eyüp Cenap Gülpınar Türkiye’nin ve Şanlıurfa’nın önemli şahsiyetlerinden kendisine has üslubu, Siyasi kimliği, duruşu, kişiliği, manevi ağırlığı ve daha birçok özelliği ile “Bir Doğruluk Abidesi'ydi.

Doğruluk sonsuzluğun güneşidir nasıl olsa sönmeyecek ve o doğruluktur ki her türlü şartlar altında meyvesini verecektir. Yetiştirmiş olduğu hayırlı evlatları ve icraatlarıyla yüz binlerin gönüllerine kazmış yaradandan ötürü sevgisiyle hep yaşayacak yüreklerde;

Şanlıurfa ve Türkiye Siyasetine değer katacak değerler bizlere bırakarak yaşatılacak anısı inşallah. Gülpınar ailesini yıllarca halka hizmet etmiş binlerce insanlara geçim kaynağı sağlamış kendi topraklarını kendi köyünde yaşayan insanlara vermiş, Dünya malına itibar etmemiş hep yoksul, fakir zor durumda olan insanların yanında olmuş örnek bir aile ve Siverek için bulunmaz değerler olarak hep kalacaklardır.

Gücünü ve etkisini kötüye kullanmayan, insanların saygısını ve sevgisini kazanan, siyasetten nemalanmayan, aksine siyasete olumlu katkıları olan bir kişilik olan Eyüp Cenap Gülpınar, Türkiye siyasetinin önemli liderlerinin de takdirini kazanmıştı. Şanlıurfa için çok büyük bir değer olan Gülpınar arkasında kendisini seven, dua eden, kendisi için üzülen binlerce sevenini bırakarak aramızdan göçüp gitti. Hakikat olan diyara ahirette göçtü insanlar kendilerinden memnundurlar inşallah. Yaradan Mevlamda kendilerinde memnun kalmışlardır kendilerinin soy ismi gibi "GÜL" olan cennet Bahçelerinin gülleri arasına koymuştur, insanlık hep razı oldular o aileye hep dua ettiler cenabı hak’ta kendilerinden  razı olsun cennet mekanında  misafir eylesin (Amin)









Not: görüşlerinizi buradan veya [email protected] adresinden bize iletebilirsiniz..



www.siverekgenclik.com


Bu haber 7938 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu