Güneydoğu Bölgesi'nin en büyük hayvan pazarı açıldı

Siverek Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve bölgenin en büyük hayvan pazarı olarak tanımlanan Siverek Hayvan Pazarı hizmete açıldı.

Güneydoğu Bölgesi'nin en büyük hayvan pazarı açıldı
31 Ocak 2020 - 20:07

Siverek – Çermik karayolunun 10’uncu kilometresinde yaklaşık 100 bin metrekarelik alan üzerine yapılan dev hayvan pazarı hizmete açıldı.


Bölgenin en büyük hayvan pazarında; modern ölçü araçları, çok sayıda hayvan indirme-bindirme rampaları, esnaf ve vatandaşın kullanımı amacıyla ortak kullanım alanları, yaklaşık bin araçlık otopark, idari bina ve sosyal tesisler bulunuyor.


Hayvan alım-satım alanlarının kapalı olduğu hayvan pazarında esnafın yaz aylarında sıcaktan, kış aylarında ise yağmurdan korunması hedefleniyor.


Sabah saatlerinde hizmete açılan hayvan pazarına gelen esnaflar, ilk günün heyecanını yaşadı. Yeni alanın hayırlı olmasını dileyen pazar esnafı, Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın’a teşekkür etti.


Yapımı tamamlanan hayvan pazarının faaliyete başlamasıyla alakalı Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Genel itibariyle bölgenin en büyük hayvan pazarları arasında yer alan Siverek Hayvan Pazarı’nın hizmete açılmasının gurur ve mutluluğunu yaşamaktayız. Özellikle ilçemiz ekonomisinin mihenk taşlarından sayılan hayvan pazarının esnaf ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz.” denildi.


Eski hayvan pazarının ihtiyaca cevap veremediğinin belirtilen açıklamada, “Eski hayvan pazarı ve eklentileri, Fırat Mahallesi merkezinde kalmakla beraber, mahalle sakinlerinin taşınması yönünde talepleri vardı.  Vatandaşlarımızın talebi yerine getirilmesinin yanı sıra yeni hayvan pazarının bu alanda uzun dönem ihtiyacı karşılayacak şekilde tasarlanmıştır.” ifadeleri kullanıldı


Haber Merkezi

Bu haber 13370 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek