GÜNEYDOĞU'DA ERKEKLER ÇOK ÇOCUKLU OLMAK İSTİYOR

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bulunan kadınlara yönelik eğitim çalışmalarıyla bilinen Çok Amaçlı Toplum Merkezi Siverek İlçesinin beş Mahallesinde

GÜNEYDOĞU'DA ERKEKLER ÇOK ÇOCUKLU OLMAK İSTİYOR
17 Kasım 2008 - 09:48
163 kadınla bire bir yaptığı araştırmada bölgede kadınlardan çok erkeklerin çok çocuklu olmak istediklerinin tespit etti.
 
İlçenin Fırat, Dicle, Abdalağa, Şirinkuyu ve Bağlar mahallelerinde araştırma yapan ÇATOM gönüllüleri ilginç sonuçlara vardılar.

Siverek ÇATOM alan sorumlusu Derya Kataraşlı konuyla ilgili yaptığı araştırmada ’’Gönüllülerimizle birlikte kadınlara yönelik aile planlaması ve çocuk gelişimi ile ilgili konferans ve eğitim çalışmaları yapmak amacıyla ilçenin kenar semtlerinde bulunan, köyden kente göç etmiş 163 çocuklu anneyle birebir görüşerek anket düzenledik. Yaptığımız anket çalışmasında bölgede yaşayan kadınlardan çok erkeklerin çok çocuk istediklerini tespit ettik. Kadınlar eşlerinden izin almadan her hangi bir doğum kontrol yöntemi kullanmıyorlar. Bölgede ortalama her ailenin beş çocuğu bulunuyor. Kadınlar erkeklerin özellikle erkek çocuk istediklerini belirtiler.163 kadından sadece 14 çok çocuklu olmak istediğini geriye kalan kadınların eşlerinin istemleriyle çok çocuk doğurduklarını tespit ettik. Yaptığımız anket doğrultusunda  aile planlaması ve çocuk sağlığı konusunda çalışmalar yapacağız’’ dedi.


Bu haber 3029 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek