GÜNEYDOĞU'DA TEHLİKELİ GERİLİM

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAGüneydoğu'da gerilim tırmanıyor. Cizre, Şanlıurfa, Doğubeyazıt ve Yüksekova'da yaşanan olaylarda ortalık

GÜNEYDOĞU'DA TEHLİKELİ GERİLİM
05 Aralık 2009 - 20:08
savaş alanına döndü.

ŞANLIURFA’da, Demokratik Toplum Partisi (DTP) tarafından düzenlenen ‘Özgür irade, demokratik çözüm’ mitingi öncesi yapılan yürüyüşte olaylar çıktı. DTP milletvekilleri ile çetebaşı Abdullah Öcalan’ın kardeşleri Mehmet ve Fatma Öcalan’ın da katıldığı yürüyüşte, Öcalan ve PKK lehine slogan atan grup, Alperen Ocakları ile bazı işyerleri ile polisi taşladı.
Şanlıurfa’da terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın cezaevi koşullarının iyi olmadığı gerekçesiyle miting öncesi yürüyüş düzenlendi. Öğle saatlerinde Ali Şelli Parkı’nda toplanan yaklaşık 2 bin kişilik grup, DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, Iğdır Milletvekili Pervin Buldan ve Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici’nin de gelişinin ardından, mitingin yapılacağı Karakoyun İş Merkezi’ne doğru yürüyüş başlatıldı.
Aralarında Abdullah Öcalan’ın kardeşleri Mehmet ve Fatma Öcalan’ın da bulunduğu grup, PKK ve Öcalan lehine slogan atarak yürürken, bulvar üzerindeki balkonunda Türk bayrağı bulunan Alperenler Ocağı’ndan işaret parmağını havaya kaldıran ve alkışlayan 7-8 kişiyi taşlamaya başladı. Çoğunluğu yüzlerini poşu ile gizleyen kalabalıkta yer alanlar, Öcalan ve PKK sloganları eşliğinde Alperenler Ocağı ve çevresindeki binalar ile bazı işyerlerini taş yağmuruna tuttu. Sivil polisler ile bazı DTP’lilerin engel olmaya çalıştığı kalabalık, Şanlıurfa Valiliği’nin de bulunduğu bulvar üzerinde, görevli polisler ile bazı işyerlerini taşlamayı sürdürdü. Polisin karşılık vermediği olaylarda bazı işyerlerinin camı kırılıp, hasar oluşurken kalabalık, yaklaşık 20 dakika sonra mitingin yapılacağı Karakoyun İş Merkezi’ne ulaştı. Etkinlik, DTP’li vekillerin konuşma yapacağı miting ile devam ederken, kentte güvenlik en üst seviyeye çıkarıldı.

POLİS GÖSTERİCİLERE MÜDAHALE ETTİ
Şanlıurfa’da, DTP tarafından olaylı başlayan mitingin bitiminde de gerginlik yaşandı. Miting ardından 30 kişilik grup, Şehitlik Kavşağı’nda, polis, slogan atıp kendisine taşla saldıran gruba, copla müdahale etmeye başladı. Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı kentte, gerginlik sürüyor.

Bu haber 2931 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü