GÜNEYDOĞUDA TÖRELER CAN ALMAYA DEVAM EDİYOR: 1 ÖLÜ, 3 YARALI

Mehmet  SEZGİN / SİVEREKBerdel ve kız kaçırma olaylarının yaşandığı ve bu olayların kan davasına dönüştüğü güneydoğuda  töreler kendi yasalarını koymaya devam ediyor.İlçeye bağlı Kara bahçe köyünde yaklaşık 20 gün önce yaşanan

GÜNEYDOĞUDA TÖRELER CAN ALMAYA DEVAM EDİYOR: 1 ÖLÜ, 3 YARALI
13 Şubat 2008 - 16:46
kız kaçırma olayında 1 kişi hayatını kaybetti.       Karabahaçe köyünde yaşayan K. ailesinden İ.K. (25), zorla 15 yaşındaki N.T.’ i kaçırmıştı.
     Bunun üzerine İki aile bir araya gelerek kaçırılan kıza karşılık. 25 yaşındaki K.K. kendi ailelerinden birisine başlıksız olarak berdel verilmesini istediler. K.K.berdeli kabul etmediğini belirtti. Ancak ailesi genç kızı takas  için zorladı.
       Berdeli istemeyen genç kız evde kimsenin bulunmadığı bir saatte babasına ait ağrı kesici ilaçları içerek intihara teşebbüs etti. Ailesi tarafından durumu fark edilen genç kız Diyarbakır devlet hastanesinde tedavi altına alınmıştı.
        Bunun üzerine K ailesi kızlarını berdelden vazgeçti.Kızlarını berdel vermek istemeyen K. ailesi ile T. ailesi mensupları bu gün akşam saatlerinde ilçenin İnönü bulvarında karşılaştı. İki taraf taşlı sopalı kavgaya tutuştular.
         İlçenin İnönü bulvarında karşılaşan taraflar taşlı sopalı ve bıçaklı kavgaya başladı. Polis tarafları ayırmak için havaya ateş açmak zorunda kaldı. Yaklaşık 40 kişilik grubun bir birine sopa ve taşla saldırdığı kavgada polis zor anlar yaşadı. Kavgaya karışan kişileri ara sokaklara dağılınca polis ile kavgaya karışanlar arasında kovalamaca başladı. Polis ekipleri kavgaya karışanları gözlem altına almaya çalışırken arbede yaşandı.
      Yaşanan Kavgada R.T. (45) aldığı bıçak ve sopa darbeleriyle yaşmanı yitirdi. Olayda N.T ile ölen vatandaşla ayni ismi taşıyan R.T. (30)yaralandı. Olay da yaralanan N.T.’nin hayati tehlikesi bulunduğu gerekçesiyle Diyarbakır Dicle Tıp Fakültesine sevk edilirken, olayla ilgili 6 kişinin gözlem altında tutulduğu ve geniş çaplı soruşturmanın devam ettiği kaydedildi

Bu haber 3440 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek