HACC'DAKİ FACİADA SİVEREKLİ HACI YOK

Bugün Mina’da meydana gelen izdihamda hayatını kaybeden hacı sayısı 717 çıkarken, yaralı sayısının 900 yaklaştığı ve ölü sayısının artabileceği belirtildi.

HACC'DAKİ FACİADA SİVEREKLİ HACI YOK
24 Eylül 2015 - 10:45

Dün geceyi Arafat’ta geçiren hacıların şeytan taşlamak için gittikleri Mina’da yaşanan izdihamda yaşanan faciada ölü sayısı artıyor.


Suudi Arabistan Sivil Savunma Birimi’nin yaptığı son açıklamaya göre faciada ölenlerin sayısının 717, yaralıların sayısının ise 863'un üzerine çıktığı belirtildi.Mekke'de bulunan Siverek Müftülüğü yetkililerinden edindiğimiz bilgilere göre ilk belirlemelere göre faciada hayatını kaybeden Siverekli hacı olmadığı öğrenildi.


Edinilen bilgilere göre izdiham Mina’da şeytanı taşlayan hacıların geri dönmesi sonucu yürüyen merdivenlerin başında meydana geldiği ve çok dik olan yürüyen merdivenlerin üzerinde de düşmelerin meydana geldiği ifade edildi.


Bu gün saat 10.15 sıralarında meydana gelen izdihamda kapanan yolun yeniden ulaşıma açıldığı ve izdihamda vefat eden ve yaralananların tahliye edilmesi için de bir koridor oluşturulduğu açıklandı.


Havanın çok sıcak olduğu belirtilen bölgede vefat edenlerin arasında yoğunlukla yaşlı ve zayıf hacıların olabileceği belirtiliyor.


Diyanetten yapılan ilk açıklamalara göre ise şu ana kadar Türkiyeli hacıların vefat ettiğine dair bir haberin olmadığı belirtildi. Ancak net olmamakla birlikte 10’a yakın yaralı Türkiyeli hacının olduğu da gelen bilgiler arasında.


Hayatını kaybeden birçok hacının ise izdihamda yaşanan bölgede sıkışmaları sonucu yükseklikleri 6-8 metreyi bulan köprülerden düşme sonucu meydana geldiği belirtiliyor.


Bölgede şu anda 4 bin sağlık personelinin 200'e yakın ambulansla yaralananlara müdahale ettiği belirtildi.

(İLKHA)


Bu haber 3436 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...