HACI MEHMET SELA CAMİİ İMAM BEKLİYOR

Yenişehir Mahallesi sakinleri imamı olmayan camileri için Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan imam istediler.

HACI MEHMET SELA CAMİİ İMAM BEKLİYOR
14 Nisan 2015 - 09:17

Yenişehir Mahallesi sakinleri mahallelerinde bulunan Hacı Mehmet Sela Camisinin sorunlarla boğuştuğuna dikkat çekerek yetkililerden sorunlarına çözüm bulunmasını istedi.

Mahalle sakinleri, Hacı Mehmet Sela Camii’nde imam olmadığından ve caminin eksiklerinden dolayı yardım talep ettiklerini belirtti.2012 yılında faaliyete giren cami yapıldığı dönemden beri kadrosunda eksiklik yaşanıyor.

Mahalle sakinlerinden olan ve fahri olarak camide namaz kıldıran Sefer Yağma ; ’Mahallemizde bulunan camide kadro eksikliğimiz var. Camimiz yeni bir yapı olduğu için damı mozaik değil. Biz camimize gereken önemin verilmediğini düşünüyoruz. Camimizin tavanı damlıyor, kapılarımız bozuk . Hayırsever vatandaşlarımıza sesleniyoruz, camimizin ismi bile bilinmiyor. Kendi mahallemizde bu caminin olduğundan haberi olmayanlar var” dedi.

Cami cemaatinden olan Sinan Hamidanoğlu ise ; ‘ Camimizde cemaatimiz çok az. Biz sabah namazını 2 kişiyle kılıyoruz. Koskoca Yenişehir mahallesinde yatsı namazına katılan kişi sayısı 10’u geçmiyor. Camimiz yapıldığından beridir imam kadrosu eksik. Sefer Hoca ve camide müezzinlik yapan İmam Hatip Liseli öğrencilerde olmasa cemaate namaz kıldıracak kimse yok. Bu sorunun halledilmesini istiyoruz.’dedi.

Haber : Yusuf Eyyüp SARI

www.siverekgenclik.com


Bu haber 4986 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü