'Halep'e Yol Aç' konvoyu Siverek’ten yola çıktı

Siverekli Müslümanlar, "Halep'e Yol Açın" sloganıyla başlatılan kampanya destek amacıyla Cilvegözü sınır kapısına gitmek üzere yola çıktı.

'Halep'e Yol Aç' konvoyu Siverek’ten yola çıktı
17 Aralık 2016 - 14:21

"Halep'e Yol Açın" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında Siverek’te bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu araç konvoyu akşam saatlerinde Hatay’ın Reyhanlı ilçesine gitmek üzere yola çıktı.



İslami sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde çok sayıda vatandaş, saat 22.00’de, Siverek Sulu Camii önünde bir araya geldi. Siverek İHH tarafından organize etkinliğe havanın soğuk olmasına rağmen birçok kişinin katılım gösterdiği gözlendi. Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, “Halep’e Yol Aç” konvoyunu ziyaret ederek yola çıkanlara hayırlı yolculuklar diledi.



İHH sorumlarından Mavi Marmara Gazisi Cevdet Ökenek amaçlarının Halep’teki kuşatmayı yarmak olduğunu belirterek, “İHH’nin organize etmiş olduğu "Halep'e Yol Açın" konvoyu ile buradan toplanıp Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde Cilvegözü sınır kapısına gideceğiz. Halep’teki mazlum Müslüman kardeşlerimize yardım etmeye çalışacağız. Oradaki kardeşlerimizi inşallah kuşatmadan kurtarmaya çalışacağız” dedi



İHH sorumlarından Mavi Marmara Gazisi Ramazan Baylan ise, “Siverekli Müslümanlar olarak, İHH’nin Halep’e yol açın kampanyasına 8 araç ve 60 kişi ile birlikte katılacağız. Dünyanın neresinde bir mazlum varsa Siverekli Müslümanlar olarak yanlarında olacağız”



Eğitim Bir-Sen Yetkililerinden Mustafa Karadağlı ise etkinliğin Müslümanların birlik ve beraberliğine vesile olmasını temennisinde bulunarak, “ Siverekli Müslümanlar olarak bugün Halepli Müslüman kardeşlerimize yardımcı olmak amacıyla buradayız. Bugün büyük bir konvoyla Halep’e doğru hareket edeceğiz. Günlerdir yüreğimiz Halep’ledir. Her şeyimizle beraber kardeşlerimizin yanındayız. Ümmetin bir an önce uyanması lazım. Bu ecnebi oyunlarının bir an önce kalkması lazım. Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde bu kirli savaşa bir son demesi gerekiyor artık. Bugün Suriye’de yaklaşık 34 grubun savaştığı söyleniyor. Bu gruplar Müslüman olmasına rağmen, yabancıların silahları ile birbirlerine vuruyorlar. Tüm dünyaya çağrı yapıyoruz, Ortadoğu’dan ellerini çeksinler”

www.siverekgenclik.com


Bu haber 2772 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...