Hayat normalleşmiş olsa bile hastalık devam ediyor

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesinde görevli Uzman Doktor Ahmet Bindal, Coronavirus (Covid-19) salgınının devam ettiğini belirterek yakın temastan kaçınılması, maske kullanımına devam edilmesi gerektiğini ifade etti.

Hayat normalleşmiş olsa bile hastalık devam ediyor
18 Temmuz 2020 - 12:18

Hastanelerin yoğun bakım ünitesinde görevli sağlık çalışanları, yoğun bakıma girmeden önce koruyucu elbiselerini giyerek, maske, eldiven ve siperliklerini takıyor. Covid-19 yoğun bakım alanına ziyaretçi kabul edilmediği için yatan hastaların yeme, içme dâhil tüm ihtiyaçları yoğun bakımdaki sağlık çalışanları tarafından karşılanıyor.


Koruyucu elbisenin altında saatlerce ter döken sağlık çalışanları, hastaların hem tedavisini yapıyor, hem de onlara psikolojik destekte bulunuyor.


Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesinde görevli Uzman Doktor Ahmet Bindal yaptığı açıklamada, hayat normalleşmiş olsa bile hastalığın devam etmekte olduğunu belirtti.


Bindal, “Yoğun bakım hastalarında tedavi olarak Bakanlığımızın ve Bilim Kurulu’nun planlamış olduğu önergeler doğrultusunda tedavimizi yapmaktayız. Özellikle solunum yetmezliği vakalarda ister hastanın bilinci açık olsun isterse de bilinci kapalı solunum desteğinde olsun opsonizasyonu düzeltmek adına hastayı ters çevirerek opsonizasyonu düzeltmeye çalışıyoruz. Her ne kadar yoğun bakımda yatan hastaların orta ve ileri yaş olduğu düşünülse de bizler yoğun bakımlarda genç hastaları da takip etmekteyiz. Hayat normalleşmiş olsa bile hastalık devam etmekte, bu yüzden yakın temas ve maske kullanımı son derece önemlidir. Bizler burada çok ağır solunum yetmezliği olan hastalarla karşı karşıyayız. Bu hastaların bir kısmını öncesinde bilinen ek hastalığı yok, öncesinde bilinen akciğer hastalığı yok ve buraya ağır solunum yetmezliği ile gelmektedirler. Bana bir şey olmaz demeyin maskemizi kullanalım ve takın temastan kaçınalım.” dedi.(İLKHA)


Bu haber 5873 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla...
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor