Hayrünnisa Gül Şanlıurfa'da

Ali Leylak/Şanlıurfa

Konuşan Kitap Şenliği'nde ‘Korsana hayır' dedi
CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, Şanlıurfa'da ‘2'nci Konuşan Kitap Şenliği'ne katıldı.

Hayrünnisa Gül Şanlıurfa'da
13 Mayıs 2009 - 08:49
Kitap okumanın önemine dikkat çeken Gül, “Hakkı hak sahibine teslim etmek için ‘Korsana hayır' diyorum” dedi.

Sabah GAP uçağıyla Uluslararası GAP Havaalanı'na gelen Hayrünnisa Gül'ü Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, eşi Ayla Yavaşcan, Saadet Partili Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba eşi Gül Fakıbaba ile AKP Şanlıurfa Milletvekili Çağla Aktemur Özyavuz karşıladı.

Balıklıgöl Platosu'nda bulunan amfi tiyatroda gerçekleştirilen ‘Konuşan Kitap Şenliği'nin açılışını yapan Hayrünnisa Gül, şenliğin toplumda okuma bilincini geliştirmek, çocuk ve gençlere okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla düzenlendiğini söyledi.
Şenliğin ilkini medeniyetlerin buluştuğu İstanbul'da, ikincisini ise pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Şanlıurfa'da gerçekleştirildiğini belirten Gül, kampanyaya Türkiye'nin dört bir yanından gelen mektup ve e-postalarla sahip çıkıldığını söyledi.
Türkiye'de kitap okuma seferberliğinin başlatıldığını söyleyen Gül, “Artık Şanlıurfa'daki bütün okullarda her gün 20 dakika kitap okunuyor ve en çok kitap okuyan öğrenci ödüllendiriliyor” diye konuştu.
Ailelerin çocuklarına kitap okuma alışkanlığı kazandırması gerektiğinin altını çizen Hayrünnisa Gül, şöyle devam etti:
“Çocuklar, kitabı hayatınızın bir parçası haline getirin. Günde yarım saatte olsa kitap okuyun. Göreceksiniz bir süre sonra kitap sizin en iyi dostunuz olacak. Kitap okurken zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. Farklı dünyalara, yeni maceralara dalış yapacaksınız.
Bu konuda ailelere de büyük görev düşüyor. Anne ve babalar, çocuklarınıza kitap sevgisini küçük yaşta alıştırın. Onlara hayal dünyalarının zenginleşeceğini anlatın ve oyuncağın yanında kitap hediye edin.”

Yayıncılık sektörünün en önemli sorunu olan korsan kitap konusuna değinen Hayrünnisa Gül, telif haklarının gelişmiş ülkelerinin ihracatının en önemli kalemlerinden biri olduğunu söyledi.
Korsan faaliyetlerle sanatçı ve fikir adamlarının emeklerinin çalındığını, korsan faaliyetlerin sadece eser sahibine zarar vereyip kayıt dışı ekonominin parçası olarak devleti de vergi kaybına uğrattığını, mücadele noktasındaysa herkese pay düştüğü söyleyen Gül, “Hakkı hak sahibine teslim etmek için ‘Korsana hayır' diyorum” diye konuştu.

Hayrünnisa Gül, konuşmasının ardından Balıklıgöl platosu içerisinde kurulmuş olan okuma çadırlarına geçti. Burada ünlü yazarların sesli kitap okumalarını dinleyen Gül, daha sonra çadırlarda kitap okuyan öğrencilerle sohbet etti. Görme engelli öğrencilerle yakından ilgilenen Gül'e, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün karakalem bir portresini hediye etti. Geniş güvenlik önleminin alındığı alanda bazı kadınlar, güçlükle yaklaşabildikleri Hayrünnisa Gül'e, taleplerinin yazılı olduğu kağıtları verdi.


MAĞARADA DUA ETTİ, BALIKLARA YEM ATTI


Çadırları dolaşan ve kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşları el sallayan Hayrünnisa Gül, Dergah Camii avlusunda bulunan ve Hz. İbrahim'in doğduğu mağara olduğuna inanılan yeri ziyaret etti.

Gazetecilerin içeri alınmadığı ziyarette Gül, dua edip içeride bulunan ve şifalı olduğuna inanılan sudan içti. Buradan ayrıldıktan sonra Balıklıgöl'ü ziyaret edip, balıklara yem atan Gül, çıkışta tekerlekli sandalyeyle yanına getirilen SSP hastası Sadık Kaya isimli çocuğu selamlayıp danışmanlarına ailenin talebini dinlemeleri konusunda talimat verdi.
Balıklıgöl'den ayrıldıktan sonra yakında bulunan ve savaşçı Amazon kraliçesinin figürlerinin resmedildiği mozaiklerin bulunduğu Haleplibahçe'ye giden Hayrünnisa Gül, yetkililerden bilgi alıp yerli bir turistlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Bu haber 2284 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek