HDP VE BDP'DEN POLİS İŞKENCE YAPTI İDDİASI

HDP VE BDP Teşkilatları Tahir Elçi'nin katledilmesini kınamak amacıyla düzenlemiş oldukları basın açıklamasında polisin gözaltına aldığı şüphelilere işkence yaptığını ileri sürdü.

HDP VE BDP'DEN POLİS İŞKENCE YAPTI İDDİASI
04 Aralık 2015 - 08:00

Siverek HDP ve BDP teşkilatları düzenlemiş oldukları basın açıklaması ile "Operasyon ve Çatışma İstemiyoruz" diyerek PKK ve devlete çağrı yapan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesini kınadı.

Kanlıkuyu Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasını BDP Siverek İlçe Başkanı İbrahim Ayyıldız okudu. Tahir Elçi'nin barışı savunan bir Kürt aydını olduğu vurgulanan açıklamada, " Dünya kültür mirası listesinde yer alan Diyarbakır dört ayaklı minareye yapılan saldırıyı kınamak amacıyla basın açıklaması düzenleyerek, 'Operasyon, silah, çatışma istemiyoruz' diye haykıran Diyarbakır Baro Başkanı Av. Tahir Elçi, 28 Kasım 2015 tarihinde çatışmalı ortamın kurbanı olmuştur"

Polis İşkence Yaptı İddiası

Ayyıldız, 24 Kasım ve 28 Kasım tarihlerinde yapılan PKK'ye yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 25 şüpheliye işkence yapıldığını ileri sürerek, " 24 Kasım 2015 günü ilçemizde polis tarafından yapılan operasyonla 14 vatandaşımız gözaltına alınmış, gözaltı süreleri uzatılarak Şanlıurfa TEM'e götürülmüşlerdir. Kolluk beyanları orada alınmış, 27 Kasım 2015 tarihinde Siverek Cumhuriyet Başsavcılığınca sorguları yapılarak serbest bırakılmıştır. Akabinde 28 Kasım 2015 tarihinde Karabahçe, Taşıkara ve Karakeçi köylerinde jandarma tarafından yapılan operasyonlarda 11 vatandaşımız gözaltına alınmış, 30 Kasım 2015 günü sorgularının ardından serbest bırakılmıştır. 24 Kasım 2015 günü yapılan operasyonlarda gözaltına alınan vatandaşlara TEM'de işkence, sözlü ve fiziki taciz, gayri insani muamele yapılmıştır.Gözaltı süresince gözaltındakilerin avukatları ve yakınları ile görüşmelerine izin verilmemiştir"

Açıklamanın devamında Ayyıldız, "İlçemizde partimize, yönetici ve seçmenlerimize yönelik yapılan haksız, yasadışı, soykırım operasyonlarını şiddetle kınıyoruz. Seçmen iradesine yönelik cezalandırma, sindirme ve korkutma operasyonlarına bir an önce son verilmeli ve bu operasyonlar tekrarlanmamalıdır"

Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Eyüp Sarı /www.siverekgenclik.com


Bu haber 8681 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...