'HENDEK KURULAN YERLERDE GÖÇ YAŞANIYOR'

Sokaklara barikat kurulup hendek kazılmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Siverekli Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlu, “öz yönetim” ilan edilen yerlerden insanların göç ettiğini belirtti.

'HENDEK KURULAN YERLERDE GÖÇ YAŞANIYOR'
17 Aralık 2015 - 07:18

PKK'nin hendek kazıp, barikat kurmasını değerlendiren Dicle Üniversitesi Siyasal Araştırmalar Merkezi Müdürü Siverekli Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlu, PKK'nin “öz yönetim” ilan ettiği yerlerden insanların göç ettiğini söyledi.

“Öz yönetim” fikrinin ilk defa 1930'lu yıllarda ortaya atıldığını belirten Yrd. Doç. Dr. Şeyhanlıoğlu, ancak bunun dünyanın hiçbir yerinde uygulanmadığını söyledi.

Kürt halkının hendek ve barikatlara destek vermediğine dikkat çeken Şeyhanlıoğlu, “öz yönetim” ilanın toplumsal bir karşılığının olmadığını belirterek, buralardan halkın göç ettiğini ifade etti.

"Hiçbir yönetim, bu tarihi yıkmaya mazeret olamaz"

Tarihin yakılmasında bir mazeretin olamayacağını dile getiren Şeyhanlıoğlu, "Şu anda sokakların hali ortadadır. Diyarbakır'ın tarihi yerleri, Silvan'ın durumu ortadadır. Hiçbir yönetimin bu tarihi yıkmaya mazereti olmaz. İnsanların evlerinden aile hürriyetlerinden, ekonomik ve sosyal haklarından koparılmasına sebep olan bir yönetim hiçbir şekilde doğru değildir." diye konuştu.

“Bu yapılanmalar yanlış ve zararlı”

Sur'da hendek kazılması ve barikat kurulmasının doğru olmadığına vurgu yapan Şeyhanlıoğlu, "Şu anda Sur ilçesinde operasyonlar devam etmektedir. Sur'un içerisinde şu anda PKK'liler örgütlenmiştir. Bunun haklı, yasal ve ahlaki bir tarafı yoktur. Bu yapılanmaları yanlış ve zararlı buluyorum. Halk HDP'ye yüzde 10.75 gibi bir oy verdi. Bu süreçte mecliste siyaset yapar. İktidara gelir, iktidara ortak olur, anayasayı yapılanması içerisinde yer alır, bu daha doğrudur." ifadelerini kullandı.

(Mustafa Kaynak / M. Hüseyin Temel - İLKHA)




Bu haber 3007 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü