HİCRİ YIL VE MUHARREM AYI MESAJI

Siverek Din-Bir-Sen Temsilcisi Mahmut Bozkuş'un Hicri Yeni Yıl ve Muharrem Ayı Mesajı

HİCRİ YIL VE MUHARREM AYI MESAJI
25 Ekim 2014 - 10:14

Muharrem sevgili peygamberimizin Mekke’den Medine’ye hicretinin gerçekleştiği ve rahmet peygamberinin Allah’ın ayı olarak nitelendirdiği muharrem ayını idrak etmiş bulunuyoruz.

Bugün Muharremin birinci günü! Muharrem Hz. Ömer ‘in halifeliği döneminde hicret , tarih başı olarak kabul edilmiştir. Hicret Allah rızası için anadan, babadan, evlattan, yardan ve diyardan maldan ve mülkten hatta candan vazgeçmenin ibretli ve meşakkatli bir yoldur.

Muharrem ayı ,aynı zamanda Hz. Peygamber (s.a.v) torunu Hz. Hüseyin’in ve çoğu ehlibeyt mensubu olan 70 ten fazla insanın siyasi saltanat uğruna kerbelada şehit edilmesi nedeniyle Müslümanların ortak hafızasında büyük bir acının tarihidir.

Bu vesile ile İslam coğrafyasında yaşanan kanlı vahşet ve işgal süreci malumunuz. Bunu planlayanlar kimler.? Kapitalist, haçlı zihniyeti(AB ve ABD) plan ve hedefleri belli bu kapitalist haçlı zihniyetinin kanlı emirlerine ulaşmalarını sağlamak için kullandıkları yöntem şapka çıkarır nitelikte. Bu zihniyet zaman içerisinde mal, makam, mevki, şehvet vaad ederek İslam coğrafyasında ve Ortadoğu da yetiştirdikleri insanları bir şekilde yüksek mevkilere taşıyorlar

Bu anlayışa sahip olan dünya menfaatleri uğruna efendilerinin hiçbir isteğini çevirmedikleri gibi efendilerine hizmette birbirleriyle yarışıyorlar. Fatiha Suresi’nde gazaba uğramış ve yoldan çıkmış olarak vasfettiği Yahudilik ve Hristiyanlık inancını meşrulaştır dılar.Kur’an meallerine tavrat ve incil’den kendilerince yorumlar getirdiler. Yazdıkları meallerde Surelerin adlarını değiştirdiler. Hatta Kur ’an ‘da sadıklarla beraber olun ayetini sadıklardan kasıt Yahudi ve Hristiyanlardır diye tefsir etmeye cüret ettiler.

Müslüman ülkeler her halukarda birbirlerini yenmekle ve zayıflatmakla uğraşıyorlar. Bu tür düşmanca tavırlar iki milyar müslümanın birliğini de bozdular. Kabul etmeliyiz ki müslümanın müslümana yaptığı zulüm gayri müslimin yaptığından daha az değil, katleden Müslüman,katledilen Müslüman,kafa kesende Müslüman,şahadet kelimesini getirip ölende Müslüman, kimin kime hizmet yaptığının idraki içerisinde değildir.asıl büyük sıkıntı burada.

Daha yakın tarihimizde,kurban bayramında mazlum vatandaşa kurban etini dağıtayım onlarında etin lezzetini tatsınlar diye mazluma kurban etini götüren müslümanın, kobani bahanesiyle vahşice katledildiğine şahit olduk.bunu yapanlar unutmasınlarki Müslüman halk sizin düşündüğü manada sadece yalnız kobani halkının yanında değil,yezidinin,müslümanın,hiristiyanın hangi millette ve hangi ırka mensup olmanın bakmaksızın tüm mazlumlarının yanında olduğu bilinci ve tefekkürü içindedir.

İsrail nerdeyse yüzyıldır Filistinlilere zülmediyor , Amerika , Irak ve Afganistanda ,Suriyede Kobanide taş üstünde taş bırakmadı. Ruslar Müslümanları katletti, özgürlüklerini elinden aldı. Batı ülkelerin çıkarları olduğu için gelecekte de bu zulme devam edeceklerdir.

İki yüz elli binden fazla müslümanı öldüren üç milyona yakın halkını mülteci durumuna getiren Beşar Esad bir Hristiyan ya da Yahudi değil bizden ve sizden daha iyi Kur’an okur şahadet getirir fakat saltanatını devam ettirmek uğruna halkını kurşuna dizmekten çekinmiyor. Analar evlatlarıyla birlikte varil bombaların atması sonucu enkaza dönen beton yıkıntılarının altında cansız bedenleriyle kaderlerine terk ediliyor.

Mısır’da seçilmiş cumhurbaşkanı Mursi’yi devirmekle kalmayıp beş bin insanı yarım saat içerisinde kurşuna dizmekten çekinmeyen gaddar Sisi azılı diktatör Mısır toplumunun yarısın ı terörist ilan etmekle kalmamış Yahudilere biat ederek Mısır’ı İsrailli bir vilayeti haline getirmiştir.

Suudi Arabistan hakeza! petrol dışında hiçbir varlığı kabul olmayan bu devlet kazandığı paralarla hem halkın iradesine ipotek koymakta hem de Mısır, Tunus, Libya , Yemen gibi Müslüman ülkelerdeki karışıklıkları finanse etmektedir. Ürdün zaten nüfusunun çoğu Filistinli olan bu ülke yıllardır Filistinlileri katleden İsrail’le iyi ilişkiler içinde. Irak’ta, Afganistan da, Suriye de, Somali de Lübnan da atılan bombaların maktulleri de Müslüman .Bahsi yaptığımız bu Müslüman ülkeler suçsuz, masum Müslümanlara aslan kesilirler. Ancak durum İsrail olunca ABD veya başka batılı ülkeler olunca birden kediye dönüverirler. Onların saltanatı devam etsin yeter.

Türkiye’nin bu dönük ve kaypak ülkelerden destek almaması gayet sevindiricidir. Musul ’daki Şam’daki , Gazze ’deki ,Bingazi ’deki Afganistan’daki mazlumu savunmak cesaret ve bedel ister. Bedeli yalnızlaşmaksa varsın Türkiye yalnız kalsın.. Hak, hak diye biliniyor diğerleri hakikate gözlerini kapatıyor ama günü geldiğinde lazım olduğunda bu hakikatı yanlarında bulamayacaklar.

Ülkesinde şeriat vardır ama Sünnileri öldüren İran ‘’Vektül Vekrib’’ yani (Öldür ve Allah’a yaklaş)diyerek öldürmeyi ibadete çevirmiş durumda.Çok ülkedeki çatışmaların arkasında İran’ın şii politikası vardır.

Günümüzde bütün Müslümanlara düşen önemli görevlerden biri bu tür acı olaylardan ibret almak , dersler çıkarmak , birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan Vandalizm’i ,ortalığı fitne tohumları ekmeye, gençlerimizi sebepsiz bir şekilde katleden, esnaflarımıza her türlü haksızlığı reva gören bir zihniyetten uzak bir gençlik,toplumuzun huzurunu sağlayan bir medeniyet, olumsuz tutum ve davranışlardan kaçınmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle hicri yıl dönümü İslam ümmetinin içindeki akıtılan kanın durması ,barış ve huzurunun inşa edilmesini imam Hz Hüseyin ve kerbela şehitleri olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, milletimize,tüm İslam alemine barış ,huzur, güven ,karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde yaşamaya devam etmesini cenabı Mevla dan niyaz ediyorum.

Siverek Din-Bir-Sen Temsilcisi

Mahmut Bozkuş


Bu haber 2605 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor