Hilvan'da engerek yılanı küçük çocuğu ısırdı

Hilvan ilçesinde, engerek yılanı tarafından ısırılması sonucu hastaneye kaldırılan 13 yaşındaki çocuğun yoğun bakımda olduğu ve hayati tehlikeyi henüz atlatamadığı öğrenildi.

Hilvan'da engerek yılanı küçük çocuğu ısırdı
28 Eylül 2020 - 07:19

Olay dün saat 18.00 sıralarında, Bahçelievler Mahallesi, eski cezaevi yakınlarında meydana geldi.


Arkadaşlarıyla birlikte oyun oynadığı sırada 13 yaşındaki Civan Bakay, engerek yılanı tarafından ısırıldı. Yılan ısırması üzerine eve koşup durumu ailesine anlatan Civan Bakay, ailesi tarafından Hilvan Şehit Halit Şiltak Devlet Hastanesine kaldırıldı.


13 yaşındaki Civan Bakay'ı ısıran yılanın, uzun bir süredir kapatılan Hilvan eski cezaevinden geldiği, kapalı olan cezaevinin avlusu ve yakınlarında buna benzer tehlikeli hayvanların olduğu belirtildi.


Yaşanan olay ile ilgili konuşan Civan Bakay'ın dayısı Numan Sütpak, yeğeninin Hilvan Devlet Hastanesinde yaklaşık üç saat bekletildikten sonra Şanlıurfa'daki hastaneye sevk edildiğini, Civan Bakay'ın hayati tehlikesinin halen devam ettiğini söyledi.


"Kangren riski taşıyan çocuğun hayati tehlikesi devam ediyor"


Olayın meydana geliş anını anlatan Sütpak şöyle konuştu:


"Saat 18,15 civarında, eski cezaevi ile Mustafa Kemal Ortaokulu arasındaki polis bariyerlerinin olduğu yerde, arkadaşlarıyla oyun oynarken engerek yılanı yeğenimin elini ısırdı. Saat 18.30 sıralarında Hilvan Şehit Halit Şiltak Devlet Hastanesine yetiştirdik. İlk müdahale olarak serum takıldı fakat yılan sokması ile ilgili net bilgi verilmesine rağmen, yılan sokmasına karşı herhangi bir fiziki müdahalede bulunulmadı. Bir saat sonra çocuğun elinde şişkinlik ve morarma başladı. 3 saat sonra Şanlıurfa'da diğer hastanelerde yer arandı ancak yer ayarlanana kadar 4 saat geçti. Çocuğun kolunun tamamı şişip morardıktan sonra ancak Şanlıurfa Eyyubiye Devlet Hastanesine saat 22:00 civarında götürüldü. Çocuk Yoğun Bakim Ünitesine alınarak kangren riskinden dolayı acil olarak ameliyata alındı. Çocuğun hayati tehlikesi halen devam etmektedir." dedi.  


"Zehirli yılan riskini kendi imkanlarımızla bertaraf ettik"


Olay yaşandıktan sonra yetkililere haber verdiklerini, ancak gerek yılanın bulunması gerekse yapılması gerekenler konusunda yetkililerin geç kaldığını söyleyen Sütpak, "Olay yerinin hemen okul kapısının yanında olması diğer öğrencilerin tehlike riskiyle karşı karşıyadırlar. Civan Bakay'ın yakınları yılanın bulunup olası riskin ortadan kaldırılması için gerekli yerlere bilgi vermesine rağmen hiçbir yetkili gelmedi. Bunun üzerine belediyeden gelen bir kepçe ile bariyerin altındaki zehirli engerek yılanı bulunarak risk ortadan kaldırıldı." diye konuştu.


"Eski Hilvan cezaevinin avlusu hayvanat bahçesine dönmüş"


Konu ile ilgili konuşan Civan Bakay'ın akrabası Âdem Sütpak ise, Bahçelievler Mahallesinde bulunan eski cezaevinin kapatılmasıyla birlikte cezaevi avlusunun adeta hayvanat bahçesine döndüğünü, yılanın da oradan çıktığını düşündüklerini belirterek yetkililerin gerekli tedbirleri alması gerektiğini söyledi.


Sütpak, "Bahçelievler Mahallesi'ndeki eski cezaevinin kapanması dolayısıyla cezaevi avlusu adeta hayvanat bahçesine dönüşmüş durumda. Muhtemelen eski cezaevi bahçesinde bulunan çok tehlikeli ve oldukça zehirli engerek yılanı, cezaevi kapısı ile Mustafa Kemal Ortaokulu duvarı arasındaki yerde yeğenim Civan Bakay'ı ısırmış ve yeğenim şu ana kadar yoğum bakımda tedavi görmektedir. Yılanı kendi imkanlarımızla öldürdük. Söz konusu eski Hilvan cezaevinin yetkililerimizce kamu hizmetine açılması ve bitişiğindeki okul öğrencilerinin cezaevi bahçesindeki zehirli hayvanlardan korunması için gerekli önlemlerin alınması acilen gerektirmektedir." dedi. (İLKHA)


Bu haber 3344 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...