HİLVANLILAR İÇECEK SU BULAMIYOR

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde halk, su ihtiyaçlarını itfaiye tankerlerinin getirdiği su ile karışılmaya çalışıyor.

HİLVANLILAR İÇECEK SU BULAMIYOR
28 Ağustos 2014 - 10:47

ŞANLIURFA - Yaklaşık 20 yıldır susuzluk sorunu ile mücadele eden Hilvan ilçesi, Fırat Nehrinin kendisine en yakın yerlerden olup da susuzluk sorununu yaşayan nadir ilçelerden birisi. Yıllardır belediyenin kiraladığı su kuyuları ile su ihtiyacını karşılamaya çalışan Hilvanlılar, son yıllarda yeraltı sularının eksilmesiyle susuzluk sorununu daha fazla hissetmeye başladı. Su ihtiyaçlarını itfaiye tankerlerinin getirdiği su ile karşılamaya çalışan Hilvanlılar, itfaiye araçlarının getirdiği suyun kendilerine yetmediğini belirttiler.

Yaz aylarında sıkıntısı yaşadıklarını dile getiren Esat Olgun, itfaiyenin getirdiği suyla ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını ifade etti.

Hilvan ilçesinin su ihtiyacının 4 itfaiye aracıyla karşılanmaya çalışıldığını ama yeterli olmadığını belirten Olgun, “İşten eve geldiğimizde su olmadığından banyo yapamıyoruz. Çoğu kez haftalarca banyo yapamıyoruz. Temizlik yapamadığımızdan ev koku ve sineklerle dolmuş durumda. İtfaiye su getirdiğinde bile doldurduğumuz kap kaçaklardaki su en fazla 4 gün gidiyor ondan sonra yine susuz kalıyoruz.” şeklinde konuştu.

Altyapı boruları döşendiği halde suların bir türlü akmadığını dile getiren Olgun, “Borular döşenmemiş olsaydı tamam derdik. Ama borular döşendiği halde bir buçuk yıldan beridir neden su akmıyor. Yetkililerin bir an önce su sorununu çözmelerini istiyoruz.” dedi.

Su olmadığından dolayı perişan olduklarını ifade eden Ahmet Çatalca, su için itfaiyeyi aradıklarında 10 gün sonra geldiğini ve itfaiye aracıyla getirilen suyun da kimseye yetmediğini, ellerinde kovalarla su almaya gittiklerini söyledi.

İki hafta aralıklarla suların aktığını ve suyun çamurlu olduğundan içilmediğini söyleyen Çatalca, “İtfaiyenin getirdiği su da mazot koktuğu için o suyu içemiyoruz. O suyla ancak elbise ve bulaşıkları yıkayabiliyoruz. İçme suyunu da komşuların açmış oldukları kuyulardan sağlıyoruz. Ama o su da çoğu kez elimize geçmiyor. Yetkililerden su sorununun çözmelerini istiyoruz.” dedi.

(Sedat Kuşulay/Mustafa Bikeç - İLKHA)


Bu haber 3635 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu