Hizb-ut Tahrir baskınında gözaltına alınan 11 kişi serbest kaldı

Şanlıurfa'da Hizbu-ut Tahrir'e yönelik düzenlenen baskında gözaltına alınan 11 kişi serbest bırakıldı.

Hizb-ut Tahrir baskınında gözaltına alınan 11 kişi serbest kaldı
08 Mart 2021 - 11:42


Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında 2 Mart 2021 Salı günü, aralarında esnaf, yazar ve eğitimcilerin bulunduğu 11 kişiyi gözaltına almıştı.


Gözaltına alınan şahısların, Hilafetin kaldırılışının 100'üncü yıl dönümünde "Hilafeti Kurun" propagandası ile faaliyet yürüttükleri,  bu amaçlı çeşitli ziyaretlerde bulundukları ve yasal bir dergiyi dağıttıkları iddia edilmişti.


Gözaltına şahıslardan M.K., Y.S., M.E.K., M.K ve A.Ş emniyetteki işlemlerinin ardından Cuma günü serbest bırakıldı.


Emniyetteki işlemlerinin ardından Şanlıurfa Adliye sevk edilen M.Y.,  M. Y., S. D.,  B. H.,  M.A. ve  M. Ç ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Köklü Değişim Dergisi Medya Birimi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, " Bilindiği gibi, Hilafetin kaldırılışının 100’üncü yılı münasebetiyle Hilafeti hatırlatmak üzere çeşitli çalışmalar yürüten birçok Müslüman, farklı şehirlerde hukuksuz bir şekilde gözaltına alınmışlardı. ‘Cebir ve şiddet içermediği sürece her türlü fikrin özgürce ifade edilebileceği’ yasalarla güvence altına alınmışken fikri ve siyasi çalışma yapan Hizb-ut Tahrir’li Müslümanlara yönelik zulüm bir türlü sona ermiyor. Hukukta en üst mercii olan Anayasa mahkemesinin Hizb-ut Tahrir hakkındaki 7 ayrı 'hak ihlali' kararına rağmen, İslami düşünceye tahammülü olmayan laik Kemalist yayın organlarının kışkırtmasıyla emniyet ve yargı mensupları eliyle hukuksuz uygulamalar devam ediyor. Yakın zaman önce İstanbul ve Bursa’da aynı gerekçeler ile gözaltına alınan Müslümanlar ile geçen hafta Afyon’da gözaltına alınan 5 Müslüman bacımız serbest kalmışlardı. Şanlıurfa’da gözaltına alınan 11 kardeşimiz ise 5’i Cuma günü, 6’sı da bugün olmak üzere tamamı serbest bırakıldılar." ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)


Bu haber 1993 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü