HÜDA PAR : Andımızın geri getirilmesi kabul edilemez

HÜDA PAR Siverek ilçe başkanı 2013 yılında kaldırılmış olan "Andımız'ın" geri getirilmeye çabalarının kabul edilemeyeceğini söyledi.

HÜDA PAR : Andımızın geri getirilmesi kabul edilemez
19 Ekim 2018 - 21:32

Danıştay 8'inci Dairesi'nin "Öğrenci Andı"nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etmesine tepki gösteren HÜDA PAR Siverek İlçe Başkanı Abdulrahim Sımak Twitter hesabından önemli açıklamalarda bulundu.

İlçe Başkanı Abdulrahim Sımak paylaşımında şu ifadeleri kullandı, "Gelişmiş ülkelerde yapay zekanın ileri teknolojinin konuşulduğu bir dönemde, ayrıştırıcı bir mahiyet taşıyan 2013 yılında kaldırılmış olan 'Andımız'ın geri getirilmeye çalışılıyor olması kabul edilebilir bir durum değildir. 28 Şubat köhnemiş zihniyetinin işaretlerini taşıyan bu adım atılırsa 2023, 2071 ileri hedefleri iddia edilirken, bu karar 1930'lara dönüşün adı olacaktır."

“Danıştay kararı bu ırkçı uygulamaya dönmek için mazeret olamaz”

Danıştay 8'inci Dairesi'nin "Öğrenci Andı"nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etmesine bir tepkide HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam'dan geldi. Sağlam, "Danıştay’ın bu kararı, yargı sisteminde bir değişikliğin olmadığını gösteriyor"

Danıştay’ın, aldığı bu kararla kendini icra organının yerine koyduğunu ve vatandaşlara ırkçı bir söylem dayattığını dile getiren Sağlam, AK Parti’nin, Danıştay’ın gerekçesini dikkate alarak, kaldırılan "Öğrenci Andı" kararını bir an önce yasal güvence altına alması gerektiğini ifade etti.

İnanca yönelik yeni ve yerli bir anayasanın yapılması gerektiğini de söyleyen Sağlam, “Kesin çözüm; inancımıza, kültürümüze ve örfümüze uygun tamamen yeni ve yerli bir anayasanın yapılması, halka rağmen halka ideoloji dayatamayacak bir sistemin getirilmesidir. Danıştay kararı bu ırkçı uygulamaya dönmek için mazeret olamaz.” şeklinde konuştu.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 2575 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek