HÜDA PAR: Gençler konser değil, ekmek ve istihdam istiyor

“İstanbul Yeditepe Konserleri”ne tepki gösteren HÜDA PAR, “Ticari hayatın neredeyse durma noktasına geldiği, insanların günlük maişetlerinin derdine düştükleri bir dönemde yapılan bu etkinlikler toplumun vicdanını yaralamıştır” dedi.

HÜDA PAR: Gençler konser değil, ekmek ve istihdam istiyor
11 Haziran 2020 - 16:00

HÜDA PAR Sosyal İşler Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda 1 ay sürecek ‘İstanbul Yeditepe Konserleri’ne ilişkin yazılı açıklamada bulundu.


Yetkililerin halktan gelen tepkilere duyarsız kaldığı ifade edilen açıklamada, “Salgın sonuçlarının toplumu sarstığı bir dönemde, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda ‘İstanbul Yeditepe Konserleri’nin düzenlenmesi,  hükümetin vatandaşın öncelikli ihtiyaçlarına ne kadar da yabancılaştığının göstergesidir. Ticari hayatın neredeyse durma noktasına geldiği, insanların günlük maişetlerinin derdine düştükleri bir dönemde yapılan bu etkinlikler toplumun vicdanını yaralamıştır. Kamu kaynaklarının böyle çar çur edilmesi büyük bir kamu israfıdır. Yetkililerin halktan gelen tepkilere duyarsız kalarak bu konuda bir açıklama yapma ihtiyacı bile duymaması ise oldukça dikkat çekicidir.” denildi.


“Gençler konser değil, ekmek ve istihdam istiyor”


Gençlerin, konser değil, istihdam istediğine dikkat çekilen açıklamada, “Her gün atama taleplerini gündeme getirmeye çalışan yüzbinlerce işsiz üniversite mezunu gencimize ‘alın konser dinleyin’ demek gençlerin talep ve beklentileri ile alay etmektir. Gençler konser değil, ekmek ve istihdam istiyor. Vatandaş maddi olarak bu kadar zor durumdayken, insanlar 1000 TL yardım alabilmek için uzun kuyruklarda beklerken, bir konsere milyonlarca lira harcamak tüyü bitmemiş yetimin malının heba edilmesi, büyük bir israf ve görevi kötüye kullanmaktır. Bu nedenle 9 Haziran tarihinde başlamış olan ve bir ay boyunca sosyal medya üzerinden devam edecek olan bu konserler bir an önce iptal edilmeli ve bu yanlıştan dönülmelidir.” ifadelerine yer verildi.


www.siverekgenclik.com

Bu haber 2754 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü