HÜSEYİN'İN SUSKUNLUĞU ÇAĞLA'NIN SONU OLDU

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞANLIURFA’da aşkına karşılık vermediği gerekçesiyle, sınıf arkadaşı 22 yaşındaki Çağla Arin’i 47 bıçak darbesiyle öldüren, kendisine engel olmak isteyen 24 yaşındaki Seda Tunca’yı yaralayan Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi 3’ncü sınıf öğrencisi

HÜSEYİN'İN SUSKUNLUĞU ÇAĞLA'NIN SONU OLDU
11 Haziran 2008 - 08:17
22 yaşındaki Hüseyin Zengin’in yargılanmasına devam edildi. Zengin’in katılmadığı duruşmada dinlenen arkadaşları, “Hüseyin son 2 aydır bıçak taşıyordu. Zaten, cinayetten bir gün önce kimseyle tek kelime konuşmadı. Onun suskunluğunun Çağla’nın sonu olacağını anlayamadık” dedi.
28 Mart 2008’de meydana gelen olayda, platonik aşkına karşılık bulamayan Hüseyin Zengin, son kez birlikte olma teklifine olumsuz yanıt veren sınıf arkadaşı Çağla Arin’i, Yenişehir Mahallesi’ndeki evinde 47 bıçak darbesi ile öldürmüş, bu sırada kendisine engel olmak isteyen tıp fakültesi öğrencisi Seda Tunca’yı da yaralamıştı. Olayın ardından kendi vücudunda da değişik yerlerinden yaralayan katil zanlısı Hüseyin Zengin, tedavisinin ardından sevk edildiği Adliye’de tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çağla Arin’in, sürekli kendisini rahatsız ettiği gerekçesiyle 8 Ocak 2008’de Yenişehir Polis Merkezi’ne giderek Hüseyin Zengin’den şikayetçi olduğu ortaya çıktı.
Doktor adayı katil zanlısının ikinci duruşması bugün 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı duruşmaya Gaziantep E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan katil zanlısı Zengin katılmazken, öldürülen Çağla Arin’in babası Gıyasettin Arin ile fakülteden öğretim görevlileri ile öğrenciler katıldı.
Mahkeme heyeti ilk olarak Hüseyin Zengin’in okul arkadaşlarını tanık olarak dinledi.
2 AYDIR BIÇAK TAŞIYORDU
Tanıklardan Erkan Gezici, cinayet öncesi Hüseyin Zengin’in evlerinde kaldığını belirterek, “Hüseyin sürekli bizlere ‘Çağla’yı çok seviyorum’ diyordu. Son zamanlar araları oldukça kötüydü. Sınıf arkadaşları olarak onun bu sevgisinden vazgeçmesi için sürekli dil döküyorduk. Olay gecesi Hüseyin çok suskundu ve morali çok bozuktu. Sabah erkeden evden çıktı, sonra cinayet işlediğini duyduk. Yaklaşık 2 aydır yanında bıçak taşıyordu. Hüseyin’in o bıçağı Çağla için taşıdığını hiç tahmin etmiyorduk. Onun suskunluğunun Çağla’nın sonu olacağını anlayamadık” dedi.
Zengin’in arkadaşlarından Fırat Uykur da mahkemede verdiği ifadesinde, Hüseyin ile Çağla arasındaki platonik aşkın herkes tarafından bilindiğini belirterek, “Çağla sürekli iyi niyetiyle Hüseyin’e bu işin olamayacağını söylüyordu. Ben de diğer arkadaşlarım gibi sürekli Hüseyin’e bu sevdadan vazgeçmesi için sürekli konuşuyordum. Gece bizim evde kaldı ama hiç konuşmadı. Sabah erken saatlerde evden ayrıldı. Bizim evden çıkıp Çağla’yı öldürmüş” diye konuştu.
BABA: EN AĞIR CEZA VERİLSİN
Öldürülen Çağla Arin’in babası Gıyaseddin Arin ise, kızının katil zanlısı Hüseyin Zengin tarafından rahatsız edildiğini cinayetten bir ay kadar önce duyduklarını belirterek, zanlının en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.
Tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, Zengin’in tutukluluk halinin devamına ve dava dosyasındaki eksikliklerin giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi. Duruşmanın ardından Adliye’den ayrılan Çağla Arin’in babası Gıyaseddin Arin, ölen kızının sınıf arkadaşlarına sarılıp gözyaşı dökerek iyi tatiller diledi.

Bu haber 4194 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...