HZ. MUHAMMED'İN AİLE HAYATI KONFERANSI

Siverek İlim ve Kültür Derneği tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Hz. Muhammed ve Aile Hayatı konulu konferans düzenlendi.

HZ. MUHAMMED'İN AİLE HAYATI KONFERANSI
12 Nisan 2014 - 21:39

Siverek İlim ve Kültür Derneği tarafından, Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezinde, saat 20.00'de, "Hz. Muhammed (SAV) ve Aile Hayatı" konulu konferans düzenlendi. Yazar Vehbi Vakkasoğlu, Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde Siverek İlim Kültür Derneği tarafından düzenlenen “Peygamberimiz(sav)’in Aile hayatı” konulu konferansta konuştu. Konferansa Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yapıcı, Siverek ilçe Müftüsü Ahmet Hilmi Yazar, daire amirleri ve Siverek Halkı katıldı. E. Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi  Salonu'nda gerçekleştirilen konferansta ailede bireyler arası iletişimin önemine değinen Vakkasoğlu, Ailede sevgi iletişiminin sağlanabilmesi '3S' kuralı olduğunu belirterek,  Birincisi sevgi ve saygı, ikincisi sabır, üçüncüsü de sadakattir, dedi.


Sağlıklı aile yapısı için en güzel örneğin Hz Peygamber (sav)' in hayatı olduğunu vurgulayan Vakkasoğlu, "Peygamber Efendimiz(sav)'i sadece ibadetlerde değil, aile hayatında da örnek almalıyız. Efendimiz, eş sevgisini ibadet haline getirmiştir. Eşimizin haliyle hâllenip ona işlerinde yardımcı olmalıyız. Eşimizin sesine her zaman kulak vermeliyiz" şeklinde konuştu. Ailede çocuk sevgisinin önemine de değinen Vakkasoğlu, "Ailede sevgisiz kalan çocuklar, intikamını tüm insanlıktan alıyor."dedi.


Vakkasoğlu, 50 yıllık deneyim ve bilgi birikiminin kendisini getirdiği noktada, evlilik kurumunun ne denli öneme sahip olduğunu her gün daha fazla duyumsadığının altını çizdi. Vakkasoğlu, “Evlilik, kalbe karşılık kalp arama sanatıdır. Boya posa, maddiyata, eşyaya değer vermeyin. İçerisinde insan olmayan, sevgi olmayan değerler çok daha çabuk aşınır.” dedi.


Hayalini Kuruyoruz Gençlerle Yürüyoruz Sodes Projesi kapsamında gerçekleşen konferanstan sonra açıklama yapan proje koordinatörü Mustafa Seval “Projemiz ile Siverek’te ilkleri gerçekleştirmeyi amaçladık. “Efendimiz’(sav)in Aile hayatı” nı kıymetli hocamız Vehbi Vakkasoğlu’ndan kendine has şekilde dinledik. Zamanın nasıl geçtiğini bile anlamadık.” Dedi.


Konferans sonunda ayakta alkışlanan Vehbi Vakkasoğlu'na Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz tarafından konferans sonunda el yapımı Siverek kilimi hediye edildi.




www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ


Bu haber 3322 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu