İdlib'e 2 TIR insani yardım malzemesi gönderildi

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu, İdlib’deki ihtiyaç sahiplerine yaptığı yardımlara aralıksız devam ediyor. Platform tarafından İdlib’deki ihtiyaç sahiplerine bugün 2 TIR insani yardım malzemesi gönderildi.

İdlib'e 2 TIR insani yardım malzemesi gönderildi
10 Haziran 2020 - 12:01

İdlib’e 2 TIR insani yardım malzemesi gönderildi




İnsani Yardım Platformu Lojistik Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, yardım kampanyasına destek sunanlara teşekkür etti.



İdlib’de insanların kışın olduğu gibi yazın da zor şartlar altında yaşadıklarını belirten Gerem, “Yaklaşık 5 aydan beri 44’üncü TIR’ımızı gönderdik. Nerdeyse her hafta 2 TIR göndermiş oluyoruz. Malumunuz savaş başladığı zaman kıştı, soğuktu, insanlar donarak ölüyordu. Şimdi ise elektrik ve su olmadığı için insanlar kavurucu sıcaklar altında yaşamak zorunda kalıyor. İnsanlarda çadırlarda, çadır bulamayan insanlarda ağaçların dibinde yaşıyorlar. Bizlerden bir umut ve yardım bekliyorlar. Nasıl ki kışın onlar donmasın diye seferber olduysa yazında sıcaklardan dolayı yardım bekliyorlar. Daha önce kardeşlerimizin sofrası ekmeksiz kalmasın diye un gönderdik. Un yardımımız devam ediyor ve devam edecek inşallah. Bugün de Umut Kervanımıza, Deniz Fenerine, Aziz Mahmut Hüdayı Vakfına teşekkür ediyoruz. Hayırseverlere de hayırlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bugünde bu 2 iyilik TIR’ımız kardeşlerimizin sofralarına bereket ve sevinç olacak. Katkı yapanlara tekrar teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.


“Kardeşlerimiz kendilerinden çok daha kötü şartlardaki kardeşlerini hatırlasınlar”


Bugünlerde Coronavirus ve sıcaklıklarla mücadele edildiğini belirten Umut Kervanı Bölge Koordinatörü Seyfettin Gündüz de şunları söyledi:






“Bu bölgenin şöyle bir gerçeği vardır; sıcak bir bölgede yaşıyoruz. Hal böyle olunca çadırda, ağaç altında yaşayan kardeşlerimiz var, hayırsever kardeşlerimizden istirhamımızdır; klimayı açmadan, evin sıcak havasını soğuk, serin havaya çevirmeden önce kendilerinden çok daha kötü şartlarda yaşayan çadırdaki kardeşlerini hatırlasınlar. Onların sizin gibi kliması, elektriği, soğuk su içme imkânları yok. Kısaca o şartlarda hiçbir şeyleri yok diyebiliriz. 5 aydır soğukla, Coronavirus ile ve açlıkla mücadele ediyorlar. Şimdi de sıcaklıkla mücadele ediyorlar. İnşallah Rabbim bir an önce bu musibeti başlarından def eder. Umut Kervanı olarak biz hem Ramazan ayında hem de öncesinde her gün bin 160 aileye un ve ekmek yardımında bulunuyorduk. Hayırsever kardeşlerimizden tekrar bu konuda bir duyarlılık istirham ediyoruz. İnşallah biz kardeşlerimizi unutmazsak Rabbim de bizleri unutmaz diye düşünüyorum.”


Memur-Sen Şanlıurfa Temsilcisi İbrahim Coşkun ise İdlib’e 54’üncü yardım TIR’ını göndermenin gururunu yaşadıklarını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.(İLKHA)


 


Bu haber 2443 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması