İKİZLER YAŞAMA TUTUNDU

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAZeliha ve İsa, 2.5 ay süren yaşam savaşlarını kazandı ve uygulanan tedaviyle sağlıklarına kavuşarak

İKİZLER YAŞAMA TUTUNDU
23 Aralık 2009 - 16:20
hastaneden taburcu edildi.

Şanlıurfa'da, 32 yaşındaki Hansal Aktoprak'ın 7 aylık hamileyken erken doğumla dünyaya getirdiği ikizler İsa- Zeliha kardeşlerin doğduğunda avucuna sığmadığını ve öleceklerini düşündüğü söyleyen anne Hansal Aktoprak, “Şimdi ikisi de sağlıklı. Onları avucumda değil, kucağımda taşıyorum” diyerek mutluluğunu dile getirdi.

Hayati Harran Mahallesi'nde oturan 4 çocuk annesi Hansal Aktoprak, 2.5 ay önce doğum sancısı çekince eşi Kasım Aktoprak tarafından Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'ne getirildi. Hamilelik boyunca hiç doktora gitmeyen çifte, ikiz bebeklerinin olacağı ve doğumun hemen sezaryenle yapılması gerektiği söylendi.

Aktoprak çifti, ikiz bebekleri olacağını duyunca şaşkına dönerken, anne ameliyata alındı. Kadın doğum uzmanı Dr. Burcu Severgen tarafından, hamileliğinin 7'nci ayında sezaryenle yaptırılan doğum ile Halise Aktoprak, biri kız diğeri erkek ikiz çocuklarını dünyaya getirdi. Ancak kız bebek 700, erkek bebek ise 1260 gram larak dünyaya gelince, yeni doğan ünitesinde kuvöze alındı. Aktoprak çiftinin Zeliha ve İsa adını verdiği bebeklerin yaşaması için yoğun tedavi programı uygulanmaya başlandı.

Yeni doğan ünitesinde konuldukları kuvözde, ilaç tedavisi uygulanan ve annelerinden alınan süt, ağızlarına enjektörle verilen ikiz bebekler, 2.5 ay süren tedavi sonunda sağlıklarına kavuştu. Doğumu gerçekleştiren Dr. Burcu Severge, ikiz bebeklerin yaşama şansının çok az olduğunu ama umutlarını kaybetmediklerini belirterek, “Açıkçası seferberlik ilan ettik. İkizlerin yaşaması için ne gerekiyorsa yaptık. Prematüre olarak doğan bebekler 2.5 ay süren tedavinin sonunda sağlıklarına kavuştu. Zeliha bebek 1 kilo 600 grama, İsa bebek ise 2.5 kiloya ulaştı. Yaşama şansı az olan bebeklerimizi şimdi taburcu ediyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

MUCİZE GERÇEK OLDU

İkiz bebek dünyaya getireceğini öğrenince çok şaşırdığını, erken doğum ile de bebeklerinin yaşama tutunması için günlerdir dua ettiğini söyleyen anne Hansal Aktoprak, 2.5 ay içerisinde yaşadıklarını mucize olarak tanımladı.

Doğumun ardından sağlık sorunları yaşadığını ve ikiz bebeklerini dünyaya geldikten 15 gün sonra görebildiğini anlatan Aktoprak, “Bebeklerimi ilk gördüğümde çok heyecanlandım. Ama çok küçük ve yaşama şansları azdı. Öyle ki avucuma sığıyorlardı. Bebeklerimin yaşamayacağını düşünmüştüm. O an çok üzüldüm. Bebeklerimi yeni doğan servisine alarak 2.5 burada yatırdılar. Artık umudumu kesmişken, mucizelere bağlı olarak bebeklerimin her geçen gün büyüdüklerini sağlıklı olduğunu öğrendim. Doktorlar adeta kendi çocuklarıymış gibi bebeklerime özenle bakarak bir mucizeyi gerçekleştirdi. Allah kızımın ve oğlumun yaşamasını istedi” dedi.

Geçirdiği trafik kazası sonucu ayağından sakatlanan işsiz baba Kasım Aktoprak ise ikiz bebeklerinin hayata tutunmasına katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Şanlıurfa Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Demir ise 2009 yılı içerisinde hastanelerinde 19 bin bebeğin dünyaya geldiğini söyledi.

Bu haber 3121 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek