İlçemizde Yatırım Yapan Yatırımcılar Destek Bekliyor

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde tekstil atölyesi açarak 100 kişiye iş imkânı sağlayan yatırımcılar destek bekliyor.

İlçemizde Yatırım Yapan Yatırımcılar Destek Bekliyor
27 Aralık 2016 - 06:38

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde son zamanlarda açılan tekstil atölyelerine bir yenisi daha ekledi. Yaklaşık 2 ay önce Viranşehir yolu üzerinde faaliyete başlayan Nursima Tekstil ilk etapta bünyesinde 100 kişi istihdam ediyor.

İşyeri sahiplerinden İsmet Bakan, böylesine bir yatırımı doğup, büyümüş olduğu Siverek’te yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “ Şanlıurfa ve Diyarbakır organize sanayi bölgelerinden teklif almamıza rağmen doğup, büyümüş olduğum Siverek’te böylesi bir yatırım yapmayı tercih ettik. Şu anda 100 kişiye iş imkânı sağlıyoruz. Yakında açılacak Organize sanayi bölgesi ile birlikte 6000 metrekare kapalı alanda hizmet vererek yüzlerce elemanı istihdam etmeyi hedefliyoruz” dedi.

İmalatçı firma olmaları hasebiyle ürünlerini İstanbul başta olmak üzere Türkiye ve yurtdışına pazarladıklarını belirten Bakan, “ Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor şartlarda böylesine bir yatırımı yapmak büyük risk sayılır. Bu sebeple devletimizin bizlere sunacağı yer, makine desteği ve diğer teşvikleri ile devletimizi yanımızda görmek istiyoruz” dedi

“Elektrik Kesintileri Büyük Sorun”

İşyeri sahiplerinden Ramazan Yaşar ise sık sık yaşanan elektrik kesintilerinden olumsuz şekilde etkilendiklerinden sitem ederek, “Elektrik kesintilerinden dolayı mağdur oluyoruz. Ayrıca bulunduğumuz bölgede Telekom hatları yok, cep telefonu şebekelerinde sorun yaşıyoruz. Müşterilerimiz bize ulaşmada sorun yaşıyor, tüm başvurularımıza rağmen halen bir sonuca ulaşamadık”

“Kalifiye eleman Sıkıntısı Yaşıyoruz”

En büyük sorunlarından birinin de kalifiyeli eleman sıkıntısı olduğunu belirten Yaşar, “Tekstil fabrikamızda makineci başta olmak üzere bir çok alanda kalifiyeli eleman sıkıntısı yaşıyoruz. Ayrıca kalifiyeli eleman konusunda devletimizden destek bekliyoruz” dedi

www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ


Bu haber 3545 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu