İlk evini alacaklar için ipuçları

İlk evini alacaklar için ipuçları

İlk evini alacaklar için ipuçları
15 Şubat 2017 - 16:33

Ev sahibi olmak amacıyla birikim yapanlar ve konut kampanyalarından yararlanmak isteyenler için doğru gayrimenkul kararını vermek önem taşıyor. Özellikle ilk kez ev alacaklar için doğru gayrimenkule doğru yerde, doğru fiyata ve doğru ödeme seçeneğiyle sahip olmak zorlu bir süreci içeriyor. İlk kez ev sahibi olacakların dikkat etmesi gereken özellikleri sizin için derledik.

• Satın almayı düşündüğünüz ev ile ilgili atmanız gereken ilk adım, evin tapusunu incelemek olmalı. Özellikle kat irtifakı ya da kat mülkiyeti tapusu olan evleri tercih edin.

• Satın almayı düşündüğünüz evin bulunduğu bina ile ilgili şu üç bilgiyi öğrenmeden gayrimenkul satın alma kararı vermemekte fayda var: Binanın sağlamlığı (depreme dayanıklılığı), binanın yaşı ve hangi firma tarafından yapıldığı.

• Ev alma kararını etkileyen özelliklerin başında evin konumu geliyor. Metro, tramvay, metrobüs, otobüs durakları gibi toplu taşıma araçlarına yakınlık evin değerini artırıyor. Aynı zamanda yakın çevresinde hastane, okul, alışveriş merkezi bulunması da ilk kez ev alacakların dikkat etmesi gereken özellikler arasında.

• Yalıtımlı bir binada ev sahibi olanların, başta ısınma giderleri olmak üzere daha ekonomik bir tercih yapacağını unutmayın.

• Brüt ile net metrekare arasındaki farkı öğrenin. Evin net metrekaresini dikkate almayı unutmayın.

• Kira getirisi beklentisi olmayan, bir başka deyişle satın aldığı evde yaşamayı düşünenler için farklı detaylar hakkında bilgi edinmek de önemli. Örneğin; evin cephesi, tesisat durumu, binanın yangın merdiveninin bulunup bulunmadığı, otopark durumu gibi.


Bu haber 2616 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...