İLK İŞİM OKULLARDA DEĞİŞİM PROJESİ KAPSAMINDA SERTİFİKA VERİLDİ

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek İlçesinde düzenlenen törenle "İlk işim Okullarda değişim’’ projesi kapsamında

İLK İŞİM OKULLARDA DEĞİŞİM PROJESİ KAPSAMINDA SERTİFİKA VERİLDİ
19 Temmuz 2010 - 17:22
ustalık belgesi almaya hak kazanan katılımcılar yapılan törenle ustalık belgelerini aldılar.
  
İlçe Endüstri Meslek Lisesi Salonunda düzenlenen sertifika törenine Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ferhat Burakgazi, İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Avcı, İlçe Kaymakamı Kemal Yıldız, İş Kur Müdürü, Kale Seramik Eğitim Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı yetkilileri  katıldı.
   
Şanlıurfa  Vali Yardımcısı Burakgazi  yaptığı  konuşmada  şunları kaydetti "İlimizin en önemli   problemleri  işsizlik ve eğitimdir. Bu konuda  İş Kur'un düzenlediği  meslek kursları  önemlidir. Siverek İlçesi bu kurslara en çok ihtiyaç duyulan  yerlerin başında gelir. Gençlerimizin  meslek sahibi olmaları çalışmalarına  iş adamlarımız ve  şirketlerimizin ortak edilmesi  önemlidir. Siverek’te açılan  kurslarda  25 gencimiz  sertifikalarını alacak. İş Kur aracılığıyla bu yıl Siverek’te  110 insanımıza meslek öğretilmiştir. Siverek’te 25 işsiz gencimize meslek kazandıran Kalebodur Şirketler Grubuna teşekkür ediyorum’’ dedi.
    
Kale Seramik Eğitim Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı(KSV) Genel müdürü Bülent Öcal  yaptığı  konuşmada ’’KSV’nin 1989  yılından bu yana Türkiye’nin dört bir yanında  yaptığı seramik yer ve  duvar  karosu  kaplamacılığı  meslek  kurslarını projeye  dönüştürerek  başlattığı ’’İlk işim okullarda değişim’’ projesi  kapsamında  yeni yetişen  seramik ustalarıyla  Türkiye'de  bir ihtiyacı da  gidermiş olacak. Geçen yıl Türkiye'de  8 bin seramik ustasına  ihtiyaç duyulurken  bu yıl 50  bin  ustaya ihtiyaç vardır. KSV bu projelerle verdiği meslek kursları ile  işsiz gençlere  daha iyi  bir  gelecek sağlarken köy okullarımızın onarılmasını da sağlıyor’’ dedi.
    
Törenin ardından  kursta başarılı olan  kursiyerlere  ustalık belgesi ile  meslekte kullanacakları  malzemelerde hediye edildi.
      
Törenin sonunda vakıf yetkilileri kurslarda emeği geçenlere plaket verirken, Siverek Kaymakamlığı da  kentte açtığı kurslarla 25 işsiz gencin meslek sahip olmalarını sağlayan KSV yetkililerine  plaket  verdi.
    
KSV yetkilileri törenle ’’İlik işim Okullarda değişim’’ projesi kapsamında onarılan Altaylı Köyü ile Kesmekaya Köyü İlköğretim okullarında okuyan öğrencilere çanta ve kırtasiye yardımıyla giysi yardımında  bulundular.
Bu haber 1779 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi