İMAM HATİP LİSESİNDE KERBELA PROGRAMI

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Siverek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından "Her gün Aşura, her yer Kerbela" adlı program düzenlendi.

İMAM HATİP LİSESİNDE KERBELA PROGRAMI
07 Kasım 2014 - 12:38





ŞANLIURFA – Siverek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından “Her gün Aşura, her yer Kerbela” isimli etkinlik düzenlendi. Program, okul öğrencilerinden Cihat Aytula’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı. Açılış konuşmasını yapan okul öğrencilerinden Tahir Tatar, programın amacının Kerbela şehitlerini anmak, zamanın Hüseyin ve Yezid’lerini tanımak olduğunu söyledi.

Program daha sonra Zübeyir Badeci ve Remzi Yıldız’ın okuduğu Hz. Hüseyin üzerine söylenen ilahi ve marşlarla devam etti. Günün anlam ve önemini değinmek üzereye kürsüye gelen okul meslek hocalarından Kenan Göçmüş, Hz. Hüseyin’in, Resullulah’ın dizinin dibinde büyüdüğüne dikkat çekerek, “Hz. Hüseyin, Resulullah’tan terbiyeyi, edebi, ilmi, ahlakı alan bir insan. Bu nedenle Hz. Hüseyin bizim için bir örnek. Bin 400 yıldır Kerbela denilince, Aşura denilince, Müslümanların yüreği dağlanıyor. Çünkü Hz. Hüseyin’de Resulullah’ın kokusu, ahlakı, kişiliği var."dedi.

Program daha sonra okul öğrencilerinden Nusret Ayaz’ın Kerbela adlı şiiri okuması ve sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Programda konuşan Eğitimci Mehmet Turan, Hz. Hüseyin’in İslam uğruna tüm ailesini feda ettiğine dikkat çekerek, “Hz. Hüseyin’in ailesinden 72 kişi, Allah yolunda zalimlere boyun eğmeyerek şehit olmuştur. Hz. Hüseyin’i anarken efendimiz diyoruz. Bin 400 yıldır onu konuşuyor, onu anıyoruz ve bin 400 yıl sonra da anacağız. Onun davasını, İslam davasını takip edeceğiz. Önemli olan Hüseyin’ler olabilmek, İslam davasını takip etmektir."ifadelerini kullandı.

Program İsmail Baylan ve Hamza Bozkurt’un okuduğu İlahilerin ardından meslek dersi hocalarından Abdullah Akıllıoğlu’nun okuduğu ile dua ile sona erdi.

www.siverekgenclik.com




Bu haber 3616 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması