İmar Revizyon Planı İnşaat Sektörünü Olumsuz Etkiledi

Siverek’te inşaat müteahhitleri imar revizyon planından dolayı mağdur oluyor.

İmar Revizyon Planı İnşaat Sektörünü Olumsuz Etkiledi
01 Ekim 2016 - 17:56

Sosyal medyada örgütlenen müteahhitler, Siverek belediyesinin almış olduğu imar planı kararının kendilerini mağdur ettiğini ileri sürerek, salı günü saat 14.00'te Siverek Belediyesi toplantı salonunda düzenlenecek belediye meclis toplantısına katılarak mağduriyetlerine dile getirme kararı aldı.

Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda şu ifadeler kullanıldı,


Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 2 yıl önce başlatılan ve henüz sonuçlandırılamayan İmar Revizyon Planı yapım yöntemindeki eksik ve aksaklıklar nedeniyle bu 2 yıllık süreç içerisinde inşaat sektörünü olumsuz etkilemekle kalmamış, tam anlamıyla bitirme noktasına getirmiştir. Plan yapılmaya başlanılan ilk dönemlerde, daha önceden bölgesel uygulanan, yoğunluk hesabıyla katın serbest bırakıldığı uygulamanın iptal edilmesi ve diğer bölgelerdeki gayrimenkul sahiplerinin mevcutta 2 veya 3 kat olarak planlanmış arazilerinin imar revizyonu ile daha fazla olacağı beklentisine girmesiyle birlikte bu bölgelere müteahhitler girmemeye başlamıştır. Kentsel dönüşüm ve riskli yapılar yasasının getirdiği kolaylıklar ve teşvikler sayesinde kent merkezinde yapılaşmalar devam etse de inşaat sektörünü ayakta tutmaya yetmemiştir.

Zaten kent merkezinde Bitişik Nizam olarak yapılaşan bu alanlarla ilgili, yaklaşık 1 yıl önce Belediye tarafından alınan kararla yapılaşma koşullarının cazibesini yitirmesi ve son aylarda harçlarla ilgili muafiyetinde kaldırılması ile birlikte bu alanlardaki iş imkânları da ortadan kalkmıştır.

Siverek'te inşaat sektörünün kent ekonomisine katkısının, başka kentlerde olan ciddi bir sanayi istihdamı veya farklı iş imkânlarının olmaması nedeniyle yaklaşık %50 civarında olduğunu düşünmekte. Yani Siverek'te inşaat sektöründen doğrudan veya dolaylı olarak geçimini sağlayan 100.000 civarında bir nüfusun olduğunu tahmin etmekteyiz. Bu oranlar İnşaat sektörünün kent için ne kadar önemli olduğunu ve geçen bu 2 yıllık süreç içerisinde ne kadar kişinin zor durumda kaldığını görmek açısından oldukça önemlidir. Bu sebepler ivedilikle uygulamaya dönük bazı kararların alınmasını zorunlu hale getirmiştir.


www.siverekgenclik.com


Bu haber 7189 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması