İNTİHAR OLAYLARI İNANÇ EKSİKLİĞİNDEN KAYNAKLANIYOR

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde son günlerde artış gösteren intihar olayları toplumu tedirgin ediyor.Sivil Toplum Kuruluşları intihar olaylarının toplumdaki inanç eksikliğinden kaynaklandığına dikkat çektiler.

İNTİHAR OLAYLARI İNANÇ EKSİKLİĞİNDEN KAYNAKLANIYOR
28 Mart 2014 - 19:54

ŞANLIURFA- Siverek ilçesinde son zamanlarda artış gösteren intihar olayları toplumu tedirgin ediyor. Siverek’te son 1 hafta içerisinde yaşanan 4 intihar girişiminden ikisi ölümle sonuçlandı. Ölümle sonuçlanan intihar olayının ilki Şirinkuyu Mahallesi’nde yaşandı. Şirinkuyu Mahallesi'nde oturan S.Ç (18) isimli genç, iki katlı evlerinin, birinci katında iple kendini tavana asarak intihar etti. İkinci intihar olayı ise Hasan Çelebi Mahallesi'nde gerçekleşti. Taksicilik yapan İ.Y (55) evde kimsenin olmadığı bir sırada iple kendini tavana asarak intihar ettiği öğrenildi. Ayrıca son 1 hafta içerisinde yaşanan 2 intihar girişimin ise polis ve çevredekiler tarafından önlendiği öğrenildi.

Yaşanan intihar olaylarının toplumdaki kültürel yozlaşma ve inanç eksikliğinden kaynaklandığına dikkat çeken Siverek İkra-Der Başkanı Mühiddin Akay, “ Toplumumuzda insanların önüne kurtuluş reçeteleri olarak Allah’ın hoşnut olmadığı düşünce ve inançlar koyulmuştur. Kurtarıcı olarakta insanlara sahte reçeteler sunularak toplum kültürel köklerinden, inanç ve itikatindan koparılmak suretiyle manevi bir boşluğa ve burhana terk edilmiştir. Toplumsal açıdan manevi bir boşluk yaşayan insanlar en küçük bir sorunda kurtuluşu ölümde aramaktadırlar. Ebeveynlerin bu konularda bilinçsiz olması, eğitim sisteminin çocukluktan itibaren bu manevi boşluğu doldurmaması, medya ve televizyonların kişilerin düşünceleri üzerinden yozlaştırıcı programlar yapması tabi olarak bu sonucu doğurmaktadır” dedi

Çözüm olarak öncelikle küçük yaştan itibaren doğru bir inanç ve toplumu ve toplumun sıkıntılarını tanıma noktasında doğru bir bilinçlendirmeye ihtiyaç olduğunu belirten Akay, “Gençler ve aileleri arasında kültürel bir uçurum söz konusudur. Diyanet ve devlet işbirliği ile ebeveynler ve çocukları arasında kalıcı bağların oluşması için bilinçlendirme seminerleri verilmesi gerekmektedir. Çocuklarda ilkokuldan başlamak suretiyle sağlam bir inanç oluşturulması gerekmektedir. Medya üzerinden halkın önüne konulan pembe düşünceler ve bu düşünceye katılan insanların manevi bir boşluk yaşaması dolayısıyla bu yayınlar üzerinden ciddi programlar yapılarak toplumun gerçekleri ve değer yargılar çelişmeyen eğitici programlara ağırlık verilmelidir.” dedi

Siverek Müftüsü Ahmet Hilmi Yazar ise yaşanan intihar olaylarından çok üzüntü duyduğunu belirterek, haftaya Cuma günü Cuma vaaz ve hutbesinde bu konuya parmak basacaklarını söyledi.

Zeki Sonbayram / www.siverekgenclik.com


Bu haber 3212 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü