İŞ YERİ RUSHATLARI HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek ilçe belediyesi Zabıta müdürlüğü esnafların iş yeri ruhsatı işlemlerini tek elden yürütüldüğüne dair yazılı basın açıklaması yapıldı.    Zabıta müdürlüğünden yapılan basın açıklaması şöyle ‘’ ruhsat alma işlerinin tamam Hükümetimiz

İŞ YERİ RUSHATLARI HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI
23 Ağustos 2008 - 13:39
tarafından yeniden yapılan yapılanma çalışmaları çerçevesinde çıkarılması gereken acil eylem planı ile tespit edilmiştir. Bu kapsamda mahalli idareler reformu ve ilgili kanunlarda belirlenen süreler içerisinde çıkarılarak yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.
            Bu kanunların hazırlanmasında ise kamu hizmetlerinin insanlarımıza en yakın birimler tarafından görülmesi yöntemi esas alınmıştır. Bu nedenle uzun yıllardan beri merkezi idare tarafından yerine getirilen hizmetler Mahalli İdarelere devir edilmiştir. Böylelikle hizmetlerin görülmesi kolaylaştırılmış, Bürokrasi azaltılmış hem de hizmette etkinlik ve verimlilik artmıştır.
            Bu bakımdan 5216 Sayılı Büyük Şehir Belediyesi kanunu ile 5393 Sayılı Belediye kanunu gerekse 5302 Sayılı İl Özel İdaresi kanununda Mahalli İdarelere nitelikli görevler verilmiştir. Bu görevlerden biri de Belediye ve mücavir alanlar içerisinde tüm sıhhi ve gayri sıhhi müesseseler ile umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinin ruhsatlandırılması ve denetleme yetkileri Belediyelere devir edilmiştir.
            İşyerlerinin açılması ve ruhsatlandırılması ile ilgili yetkileri devir eden yasaların yürürlüğe girmesini takiben bu konuda ikincil mevzuat olan işyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmelik 10 Ağustos 2005 tarih ve 25902 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Belediyemiz tarafından vatandaşlarımızın işyeri açma çalışma ruhsatları ile ilgili sorunlarını görüşe bileceği Ruhsat ve denetim hizmetleri müdürlüğü kurulmuştur’’açıklaması yapıldı.
Bu haber 2899 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması