İsrail'e Bir Kassam Füzesi de Siverek'ten

 
Miting Videosu Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde, İsrail’in Mazlum Filistin halkına uyguladığı katliam yaklaşık 10.000 kişi tarafından protesto edildi.Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde İsrail’in mazlum Filistin halkına uyguladığı katliam,

İsrail'e Bir Kassam Füzesi de Siverek'ten
02 Ocak 2009 - 12:41
Memur-Sen öncülüğünde Diyanet-Sen, Eğitim Bir-Sen, Siverek İkra-Der, Siverek Özgür-Der ve diğer Sivil toplum kuruluşlarının yoğun katılımıyla Camikebir mahallesinde bulunan perşembe pazarı alanında protesto edildi.İsrail’i Tel’in Mitingine konuşmacı olarak Şanlıurfa Memur-Sen Başkanı Mahmut Atçı, Şanlıurfa Eğitim-Birsen Başkanı Süphi Çicek, Diyanet-Sen Siverek Başkanı Kasım Bakudan ve Filistin asıllı doktor Muhammed Emin katıldı.Diyanet-Sen Siverek Başkanı Kasım Bakudan hoca, İsrailoğullarının Allahu teala tarafından lanetlendiğine dikkat çekerek, “ Allah tarafından lanetlenen İsrailoğullarının torunları bugün bizim kardeşlerimizi öldürüyor.Biz buraya İsrail’i lanetlemeye, İsrail’in katliamlarını kınamaya ve sesimizi İsrail’e duyurmaya geldik.İsrail kan dökerken Birleşmiş Milletler seyrediyor.Yıllar önce bir çoğunuz hatırlar Avrupa’nın uç tarafında bir balina mahsur kalmıştı da.Avrupa ve ABD milyarca dolar harcayarak o balinayı kurtarmaya çalışmışlardı.Bundan birkaç gün öncede Yunanistan’da bir genç öldürüldü diye bütün Yunanistan, bütün Avrupa ayağı kalkmıştı.Peki Filistin’de öldürülen minicik yavrular insan değil mi ? Neden Avrupa bu katliamı seyrediyor.Neden Birleşmiş Milletler Seyrediyor ? Haydi Bunlar gavur olduğundan seyrediyor ? Bizim Müslümanlara ne olmuş ? İslam ülkesi başkanlarına ne olmuş ? İsrail’e karşı durmuyorlar ? Boykot yapmıyorlar ?”
Siverek’te daha önce görev yapmış Filistin Asıllı doktor Muhammed Emin ise konuşmasında,” Filistinli kardeşlerimle telefon ile bazen konuşuyoruz.Sizlerin onlara olan desteklerinizi ilettiğimde onların cevabı şu oldu ? Dünyada halen böyle kardeşlerimiz var ise biz, 1 değil, 100 değil , 1000 değil, 100 Bin şehit vermeye hazırız.Muhammed Emin konuşmasının devamında, “Gazze’de ilaç yoktur, Su yoktur, Elektrik yoktur, gıda maddeleri de yoktur.Ama Allah’a çok şükür ki İman vardır, İzzet vardır, şeref vardır.Gazze su ile ilaç ile değil izzetle, direnişle, cihad ile yaşayacak inşallah.
Miting’te İlginç Kareler Yaşandı

Bazı protestocular maket ile yapılmış Kassam füzesini temsili olarak İsrail’e göndererek tepkilerini gösterirken, bazıları ise ABD Başkanı George W. Bush'a ayakkabısını fırlatan Iraklı gazeteci Muntasar El Zeydi’den etkilenip Ayakkabılarını çıkardılar.

Mitinge Siverek Halkı yoğun ilgi gösterirken, polis çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.Saat 12:30’da başlayan miting saat 14.00’de olaysız sona erdi.
Siverek Siverek Olalı Böyle Bir Şey Görmedi

Siverek halkı miting alanında hazır olarak Filistinli kardeşlerinin yanında olduğunu gösterdi.Yaklaşık 10.000 kişini katıldığı mitingte İsrail Aleyhinde sloganlar atıldı.
Mitingte açılan pankartlarda ise "Kahrolsun İsrail, Filistin Bize Kalbimiz Kadar Yakındır, Katil ABD Ortadoğundan Defol, Kahrolsun Siyonizm, Yaşasın Filistin kahrolsun İsrail " sloganları dikkat çekti

MİTİNG VİDEOSU

























Bu haber 3130 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı