İsrail’i devlet olarak tanımıyoruz ki başkenti Kudüs olsun

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, Mavi Marmara gazisi Ramazan Baylan, ABD’nin Kudüs kararına tepki göstererek, İsrail’i devlet olarak tanımadıklarını bu sebeple başkentini de tanınmadıklarını söyledi.

İsrail’i devlet olarak tanımıyoruz ki başkenti Kudüs olsun
08 Aralık 2017 - 20:30

Siverek Kudüs Platformu tarafından, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına tepki olarak düzenlenen basın açıklamasına katılan Mavi Marmara gazisi Ramazan Baylan, konu ile ilgili İLKHA mikrofonlarına değerlendirmede bulundu.

İsrail güçten anlar

Mescidi Aksa için Müslümanların fiili olarak harekete geçmesi gerektiğini belirten Mavi Marmara gazisi Baylan, “Bugün Mescidi Aksa için Siverekli Müslümanlar olarak bir araya geldik. Avrupa'nın ve Amerika'nın gayri meşru çocuğu İsrail, son dönemlerde Müslümanlar üzerinde kurduğu baskıların yanında Mescidi Aksa'yı ve Kudüs'ün bulunduğu mekânı İsrail'in başkenti olarak kabul etmiştir. Biz İsrail diye bir devlet tanımıyoruz ki onun başkenti Kudüs olsun. Biz Siverek’teki ve Türkiye'deki Müslüman olarak tanımadığımız bir devletin başkentini hiç tanımayız. Gerçekten bugün artık Müslümanların harekete geçme zamanıdır. Artık protestolarla, basın açıklamalarıyla değil de fiili olarak İsrail güçten anlar, bu gücü Türkiye’deki Müslümanlar olarak göstermemiz gerekiyor” dedi.

Özgür Kudüs için Müslümanların harekete geçmelidir

İsrail’in zulümlerine son vermesi için Müslümanların harekete geçmesine vurgu yapan Baylan, “Bu saatten sonra Filistin davasına sahip çıkan, İslam davasına sahip çıkan kardeşlerimizin İsrail'in anladığı dilden konuşması gerekiyor. Bu da gösterdi ki İsrail, Amerika ve onu uşakları olan ve onların uzantısı olan dünyadaki medya, Hristiyan âlemi, Yahudi âlemi İsrail'e maalesef ses çıkarmıyor. Mademki onlar ses çıkarmıyorsa, bizde Müslümanlar olarak Kudüs ve Mescidi Aksa’nın özgür olabilmesi için Müslümanların harekete geçme zamanı gelmiştir. Bugünden itibaren her Müslümanın kalbinde İsrail'e karşı bir cihad şuuru, bir mücadele ruhu yoksa İsrail bu zulümlerine devam edecektir.” dedi

www.siverekgenclik.com


Bu haber 2415 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...