İSTANBUL'DA SİVEREK'LİLERE AİT OLAN HİPERMARKETLER ZİNCİRİNDEN PEPSİ'YE BOYKOT

Duygularını Göster isimli yarışmada türbanlı fotoğrafa yasak getiren Pepsi'ye, Esnaf ve Sanatkarlar Derneği ile İstanbul'daki bir market zincirinden

İSTANBUL'DA SİVEREK'LİLERE AİT OLAN HİPERMARKETLER ZİNCİRİNDEN PEPSİ'YE BOYKOT
15 Şubat 2008 - 18:58
boykot kararı çıktı. Pepsi ise Türkiye'deki kültürel değerlere saygılı olduğunu iddia etti.

Duygularını Göster” isimli fotoğraf yarışmasında, 'türbanlı fotoğraf kabul edilmeyecektir' şartını sunan fakat gelen tepkiler sonucunda bu şartını kaldıran Pepsi'ye çok sayıda tepki yükseldi. Esnaf ve Sanatkarlar Derneği'nden (ESDER) kamuoyundan özür dileyene kadar üyelerinin Pepsi ürünlerini boykot edeceğini açıkladı. İstanbul Güngören'de bulunan Enecik Hipermarket Zinciri de, Pepsi Cola ürünlerine karşı boykot kararı aldı. Pepsi dolaplarının üzerine, haberi manşete taşıyan Yeni Şafak'ın önceki günkü kupürünü asan market, üzerine de “Protesto Ediyoruz” ibaresini koydu.
ENECİK: AMAÇ BAŞKA MI?
Enecik Hipermarketleri Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Enecik, Pepsi'nin uygulaması için “Türkiye'de satışların artırılmasına yönelik bir kampanya hazırlıyorsunuz. 'Görünmemesi gerekenler' kısmına, 'türban' ibaresini koyuyorsunuz. Türkiye'de böyle bir uygulama, akıllara değişik soruları getiriyor. Enecik Hipermarketleri olarak, bu firmayı boykot etme kararı aldık' ifadesini kullandı. Boykot kararı almadan önce Pepsi yetkilileriyle görüştüğünü anlatan Lütfü Enecik, “Bize, olayın tamamen bir yanlışlıktan kaynaklandığını ve yeni bir genelge çıkaracaklarını söylediler ve bu durumdan dolayı özür dilediler. Yetkililer ayrıca tüm suçu reklam şirketine atarak onlar hakkında da dava açtıklarını söylediler” şeklinde konuştu.
PEPSI: DEĞERE SAYGILIYIZ
Pepsi Türkiye, reklam kampanyasındaki ifadelerle “Türkiye'nin toplumsal hassasiyetlerine salgılıyız, bir yanlışlık oldu' açıklaması yaptı. Pepsi Bottling Group'tan yapılan yazılı açıklamada, “Pepsi olarak faaliyet gösterdiğimiz her ülkede, toplumsal sorumlulukların gereğini yerine getiren, ülkenin yerel değerlerine saygılı, toplumsal hassasiyetleri göz önünde bulunduran bir anlayışa sahibiz' denildi. Açıklamada, 'Duygularını Göster' kampanyasına katılım şartları arasında 'türbansız fotoğraf' şartıyla ilgili olarak şu ifadelere yer verildi:
“Tüm kampanyalarımızdan da bilineceği üzere, uluslararası bir şirket olarak herhangi bir görüşe taraf olmamız söz konusu olamaz. Ne var ki 'Duygularını Göster' kampanyası dahilinde gerçekleştirdiğimiz fotoğraf yarışmasının katılım şartları arasında denetimimizden geçmemiş maddeler olduğu farkedilmiştir. Herkesin eşit şartlarda katılımının devam etmesini ana ilke olarak benimsiyoruz ve yarışmaya katılım şartlarının da bu doğrultuda düzeltilmesi sağlanmıştır. Yarışmamız devam etmektedir, geçmişte düzenlediğimiz tüm kampanyalarda olduğu gibi ilgilenen herkesin katılımına açıktır.'
Bu arada, Pepsi Türkiye, katılım koşullarını hazırlayan tanıtım firmasıyla ilişiğini kesip kesmeyeceğine dair açıklamada bulunmadı.
BİR HAFTA PEPSİ YOK
Pepsi ürünlerini boykot kararı alan Lütfü Enecik, “Pepsi firması yetkililerinin açıklaması bizi tatmin etmedi. Biz de firma yetkililerine, şirket olarak aldığımız boykot kararından vazgeçmeyeceğimizi ve bir hafta boyunca firmanın ürünlerini satmayacağımızı söyledik” diye konuştu. Enecik ayrıca, “Müşterilerimizde duyarlılığımızdan dolayı bizleri tebrik ettiler. Onlar da bizim aldığımız boykot kararına uyarak, bu firmanın ürünlerini boykot ediyorlar” dedi.
yeni şafak
Bu haber 3483 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem