İTİRAFÇI OLDU, ASKERDEN KAÇTI, PKK'YA ELEMAN ALIRKEN YAKALANDI

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞanlıurfa'da, polisin düzenlediği operasyonda, PKK terör örgütüne katılmak isteyen ve örgüte eleman kazandırdığı ileri sürülen biri 18 yaşından küçük 3 kişi gözaltına alındı. Yakalanan kişiler arasında üzerinde ağabeyine

İTİRAFÇI OLDU, ASKERDEN KAÇTI, PKK'YA ELEMAN ALIRKEN YAKALANDI
01 Mayıs 2008 - 21:49
ait sahte kimlik bulunduran 20 yaşındaki Mustafa Altınten'in, daha önce PKK terör örgütünden kaçıp pişmanlık yasasından faydalandığı, vatani görevini yapmak için gittiği birliğinden firar ettiği ve beraberindeki 2 kişiyi de örgütün dağ kadrosuna kazandırmak istediği ortaya çıktı.

Polis, PKK terör örgütünün dağ kadrosuna götürülmesi planlanan bazı kişilerin Şanlıurfa'ya geleceği ve buradan Irak'ın kuzeyine yakın bölgelere gideceği ihbarını aldı. İstanbul'dan yola çıkan 2 kişinin Şanlıurfa'da buluşacakları bir kişiyle birlikte Batman üzerinden sınırı geçecekleri bilgisine ulaşıldı. Dün gece Şanlıurfa otogarında Batman'a gitmeye hazırlanan bir otobüsü durduran polis, kimlik kontrolü yaptığı Mehmet Altınten sahte kimliği ile taşıyan 20 yaşındaki Mustafa Altınten, 19 yaşındaki Süleyman Keskinkılıç ve 14 yaşındaki M.S.E.'yi gözaltına aldı. Zanlılardan M.S.E. yaşı küçük olduğu için Çocuk Polisi Şube Müdürlüğü'ne, diğer iki zanlı ise sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

ESKİ İTİRAFÇI ÇIKTI

Ağabeyine ait sahte nüfus cüzdanı ile yakalanan zanlılardan Mustafa Altınten'in yapılan kontrollerinde eski itirafçı olduğu ortaya çıktı. 2004 yılında terör örgütü PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine sığınan ve pişmanlık yasasından faydalanan Altınten'in silahlı eyleme katıldığı için 7 ay cezaevinde yattığı ortaya çıktı. Bu yıl başında vatani görevini yapmak üzere Amasya'ya giden ve acemi birliğini burada tamamlayan Altınten'in, usta birliği için Artvin'e gitmesi gerekirken firar ettiği ve teslim olmadığı için arandığı da belirlendi. Sorgusunda zor olduğu için askere gitmediğini ve örgüte yeni katılan elemanları Batman'a götürmek üzere görev aldığını belirten Altınten, "2004'te örgütten kaçıp, pişmanlık yasasından fayalandım. Askerden kaçtıktan sonra firarda olduğumu öğrenen bazı örgüt elemanları beni ihbar etmekle tehdit ederek, yeni katılımların kırsala çıkışlarında kendilerine yardımcı olmamı teklif ettiler. Yakalanarak cezaevine girmek veya askere gitmek yerine bunu kabul ettim. Zaten ilk girişimimizde de yakalandık. Çok pişmanım" dedi.

'BURADA EZİLMEYİN, DAĞDA DİMDİK SAVAŞIN'

İstanbul'da bir atölyede işçi olarak çalışan ve son zamanlarda işsiz olduğunu söyleyen zanlılardan Süleyman Keskinkılıç ise, PKK terör örgütüne katılması konusunda DTP aracılığı ile tanıştığı Yılmaz isimli kişinin kendisini ikna ettiğini ileri sürdü. Son zamanlarda mahallede bir kavgaya karıştıkları sırada polislerin kendisini dövdüğünü ve yaşadıklarının kendini terör örgütüne giden yola soktuğunu ileri süren Keskinkılıç, ifadesinde şunları söyledi:

"Aslen Diyarbakır'lıyım ve uzun yıllardır ailemle İstanbul'da yaşıyoruz. Atölyede düşük ücretlerle çalışan birisiyim. Geçtiğimiz günlerde bir kavgadan dolayı mahalleye gelen polislerden dayak yedim. Olayın ardından Bağcılar'daki DTP teşkilatına gitmiştim. Burada sık sık karşılaştığımız ve ismini Yılmaz olarak bildiğim kişiye yaşadıklarımı anlattım. İşsiz oluşum ve son zamanlarda strese girdiğimi bilen Yılmaz bana, polisleri karaladı ve, 'Madem öyle burada ezilme, sırf Kürt olduğu için eziyet edilen halkın için savaşan Kürtlerin yanına dağa git ve dimdik savaş' dedi. Ben de bu teklifini kabul ettim. Sonra bir başka kişinin daha benimle Şanlıurfa'ya gideceğini, burada bizi karşılayacak kişinin Batman'a götüreceğini ve oradan da kırsala çıkacağımızı söyledi. Böyle anlaşmaya vardık ama yolculuğumuz Urfa'da son buldu. Şimdi daha sağlıklı düşününce yanlış yaptığı anladım ve çok pişmanım."

Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanan Süleyman Keskinkılıç ve Mustafa Altınten ile Çocuk Polisince ifadesi alınan M.S.E., işlemlerinin tamamlanmasının ardından, 'Terör örgütü üyesi olmak, terör örgütüne eleman kazandırmak, başkasının nüfus cüzdanını taşımak, askerden firar etmek' suçlarından Adliye'ye sevkedildi.

Bu haber 2947 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek